Kennis maken met Presence Builder

De editor van Presence Builder bestaat uit twee delen: uw website, en het hoofdmenu.

Een website bestaat uit een aantal elementen of modules. Elke module kan apart worden bewerkt. Hier laten wij u kennis maken met de basisprincipes van het werken met een website die bestaat uit modules. Alle modules werken ongeveer hetzelfde.

Als u een module aan een pagina toevoegt kunt u kiezen of deze alleen op de huidige pagina moet worden getoond, op alle pagina's van de site, alleen op de voorpagina of op alle pagina's met uitzondering van de voorpagina:

Om een module van de site op te zoeken of te bewerken houdt u de muisaanwijzer boven het onderdeel van de website dat u wilt wijzigen. Er zal een lijn om de module heen verschijnen. Er verschijnt een veld naast de ruimte waarmee u de module kunt verplaatsen, bewerken of verwijderen.

De rand rond modules in de delen van de pagina gemarkeerd als INHOUD is groen, maar rond modules binnen de delen gemarkeerd als DESIGN is deze blauw.

Het hoofdmenu van de editor biedt opties voor het bewerken van uw website die in vijf tabbladen zijn gegroepeerd:

Vanuit het hoofdmenu kunt u ook het volgende doen:

U kunt het hoofdmenu naar elke plek op de pagina slepen die u uitkomt, of u kunt deze minimaliseren.

U hebt ook toegang tot alle opties uit het hoofdmenu in het contextmenu op elke willekeurige locatie op de pagina. Klik met de rechtermuisknop om het contextmenu te openen.