Reacties

Als u wilt dat de bezoekers van uw site reacties op pagina's kunnen achterlaten dan moet u aan deze pagina's de module Reacties toevoegen.

De reactiefunctie wordt geleverd door Disqus, een afzonderlijke dienst die alle reacties opslaat en verwerkt. Voordat uw bezoekers reacties kunnen achterlaten moet u een account bij Disqus aanmaken en uw sitekenmerk opgeven in de instellingen van de reactiemodule.

U kunt verschillende reactiemodules opnemen in dezelfde website. Omdat alle reactiemodules op de site gebruik maken van hetzelfde kenmerk (site-ID) hoeft u deze maar een keer op te geven in de instellingen van de module, tijdens het invoegen van de eerste reactiemodule.

Bezoekers van uw site de mogelijkheid geven reacties achter te laten:

 1. Ga naar het tabblad Modules, selecteer Reacties en sleep de module naar de pagina.
 2. Als u nog geen account bij Disqus hebt aangemaakt, klik dan op de knop Registreren. Er zal een registratieformulier worden geopend in een nieuw venster of tabblad van de browser.
 3. Geef de volgende gegevens op:
 4. Klik op Continue.
 5. Geef uw taal op en andere instellingen en klik op Continue.
 6. Op de laatste stap van het registratieformulier is geen verdere actie vereist. U kunt gewoon de site van Disqus verlaten.
 7. Controleer uw postvak voor het bevestigingsbericht van Disqus. In dit bericht klikt u op de link om uw adres te verifiëren.
 8. Keer terug naar het browservenster waarin de Presence Builder-editor is geopend met daarin de eigenschappen van de reactiemodule.
 9. In het veld met de titel Geef hier het websitekenmerk (shortname) op dat u bij de registratie hebt ontvangen voert u het kenmerk (site-ID) in dat u hebt ontvangen tijdens de registratie bij Disqus in stap 3; u kunt deze ook kopiëren en plakken.
 10. Klik op Toepassen.
 11. Klik op OK.

U kunt nu uw website publiceren binnen uw gebruikeraccount en de eerste reacties van bezoekers ontvangen.

Naast het toevoegen en bekijken van opmerkingen kunt u het volgende doen:

Reacties modereren:

 1. Meld u bij Disqus aan als de beheerder (administrator) van de site. U hebt daarvoor verschillende opties:
 2. Nadat u bij Disqus bent aangemeld kunt u reacties modereren op een van de volgende manieren:

Als alternatief kunt u reacties modereren door de links te gebruiken in de mededelingen die Disqus u stuurt wanneer iemand een reactie op uw site achterlaat.

De mogelijkheid tot het achterlaten van reacties van uw webpagina verwijderen:

 1. Ga in de Presence Builder-editor naar de pagina van uw website waar de reactiemodule zich bevindt.
 2. Plaats de muisaanwijzer boven het veld Reactie toevoegen en klik op Verwijderen.
 3. Klik Ja om de verwijdering te bevestigen.