Sites optimaliseren voor mobiele apparaten

De indeling en inhoud van de site aanpassen

Een website ziet er beter uit op mobiele apparaten als u de volgende aanwijzingen opvolgt:

Optimalisering voor mobiel in- en uitschakelen

Als gebruikers de site bezoeken vanaf een mobiel apparaat, dan past <sb_naam> de indeling en navigatie automatisch aan om beter te passen op een klein scherm. Ook worden er links aan de site toegevoegd waarmee gebruikers kunnen schakelen tussen de mobiele en reguliere versie van de site.

Als u deze automatische optimalisering wilt uitschakelen en altijd dezelfde versie van de site wilt tonen ongeacht het soort apparaat dat de bezoeker gebruikt, ga dan naar het tabblad Instellingen > Geavanceerd en zorg dat het selectievakje Mobiele optimalisatie inschakelen niet is geselecteerd.

Een voorbeeld van uw site op mobiele apparaten bekijken

Als u wilt weten hoe uw website eruit ziet op een mobiel apparaat, dan opent u het menu naast de knop Publiceren en u selecteert Voorbeeldweergave mobiel.

Merk op dat in de mobiele voorbeeldweergave pagina's die met een wachtwoord zijn afgeschermd worden weergegeven zonder dat u een gebruikersnaam en wachtwoord hoeft in te vullen. Bezoekers van de daadwerkelijke mobiele site moeten deze wel opgegeven voordat zij de afgeschermde pagina's kunnen zien.