Bestanden uploaden via FTP

FTP staat voor File Transfer Protocol (protocol voor de overdracht van bestanden), een methode voor het kopiƫren van bestanden op internet. Om bestanden via FTP te uploaden hebt u een zogenaamd FTP-programma nodig. FileZilla is een gratis en betrouwbaar FTP-programma. U kunt het hier downloaden:

https://filezilla-project.org/download.php?type=client

De documentatie vindt u hier:

https://wiki.filezilla-project.org/Documentation

Het staat u natuurlijk vrij een ander FTP-programma te gebruiken als u dat wilt. Om verbinding met een FTP-server te maken hebt u de volgende gegevens nodig:

Een website publiceren via FTP:

  1. Maak verbinding met uw abonnement op de server via een FTP-programma, met behulp van de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw FTP-account.

    Schakel de passieve modus in als u zich achter een firewall bevindt. Zie de documentatie van uw FTP-programma als u wilt weten hoe u de passieve modus kunt inschakelen.

  2. Upload de bestanden en mappen van uw site naar de map httpdocs. Als u gebruik maakt van CGI-scripts, plaats deze dan in de map cgi-bin.
  3. Sluit uit FTP-sessie af.

U kunt ook extra FTP-accounts instellen als u met andere gebruikers aan een website wilt samenwerken. Zie voor meer informatie de sectie FTP-accounts toevoegen.