De verschillende schermen van Plesk

Plesk stelt gebruikers van webhostingdiensten in staat om op een hele makkelijke manier allerlei taken uit te voeren via een robuuste en makkelijk te gebruiken website. Plesk bevat alle belangrijke hulpprogramma's die u nodig hebt voor het bouwen en beheren van websites, postvakken, databases, enzovoorts. Laten we eens kijken naar een schermafbeelding van Plesk om te ontdekken hoe de verschillende onderdelen zijn georganiseerd:

UI_customer1

  1. Hier worden de namen weergegeven van de gebruiker die momenteel is aangemeld en het abonnement dat is geselecteerd. De gebruiker kan de eigenschappen van zijn of haar account wijzigen en een abonnement selecteren om te beheren.
  2. Deze sectie bevat het menu Help. Via het menu Help hebben gebruikers toegang tot de online handleiding die is toegesneden op de context waarin u zich bevindt. Ook kunt u hier video-instructies bekijken.
  3. Hier bevindt zich het veld Zoeken.
  4. In deze sectie bevindt zich het navigatiepaneel met verschillende onderdelen die helpen om het scherm van Plesk te organiseren. Hulpprogramma's zijn ingedeeld per functie. Zo vindt u hulpprogramma's waarmee gebruikers hun webhosting-instellingen kunnen beheren op de pagina Websites & domeinen en die voor het beheren van mailaccounts op de pagina Mail. Dit is een korte omschrijving van alle pagina's en de functies die zij bevatten:
  5. In deze sectie bevinden zich alle bedieningselementen die relevant zijn voor het momenteel geopende scherm. Op de schermafbeelding is de pagina Websites & domeinen geopend en dus worden de verschillende hulpprogramma's getoond voor het beheren van alle aspecten van het abonnement die met webhosting te maken hebben.
  6. In deze sectie zijn uiteenlopende bedieningselementen bij elkaar gebracht in combinatie met informatie die wordt getoond om de gebruiker van dienst te zijn.

Verderop in de handleiding geven wij aanwijzingen voor het uitvoeren van alledaagse taken. In de meeste gevallen komt dit neer op het openen van een van de tabbladen en het klikken op de bedieningselementen die zich hier bevinden. Als een tabblad of een bedieningselement niet kan worden gevonden, dan komt dat waarschijnlijk omdat deze is uitgeschakeld voor het betreffende abonnement. Wie zich hiermee geconfronteerd ziet moet contact opnemen met zijn of haar hostingprovider voor verdere ondersteuning.