Het ondertekenen met e-mail met DKIM inschakelen

DKIM biedt een methode voor het valideren van de identiteit van een domeinnaam die aan een bericht is gekoppeld via cryptografische authenicatie (www.dkim.org).

Om het ondertekenen van uitgaande mail met DKIM in te schakelen gaat u naar Websites & domeinen > de Mail-instellingen van een domein, u selecteert het selectievakje Bescherm tegen spam door met het DKIM-systeem uitgaande berichten te ondertekenen  en klikt op OK.

Opmerking: Het ondertekenen met DKIM werkt alleen voor domeinen die gebruik maken van de Plesk DNS-server.

Als u DKIM voor een domein hebt geactiveerd voegt Plesk de volgende twee records toe aan de DNS-zone van het domein (voorbeeld.nl staat voor uw domeinnaam):

Naast DKIM ondersteunt Plesk SPF en DMARC voor uitgaande e-mail. DMARC voert het opgegeven beleid uit dat bepaalt hoe e-mailberichten moeten worden behandeld op basis van het resultaat van de DKIM- en SPF-controle. Standaard gebruikt DMARC een algemeen beleid waarbij berichten die niet door de controle komen niet worden verwijderd. U kunt strengere regels opgeven. Zo kunt u bijvoorbeeld aangeven dat het nodig is voor een bericht om zowel de SPF- als de DKIM-controle door te komen om door de ontvangende mailserver te worden geaccepteerd.

U kunt het SPF- en DMARC-beleid voor uw domein aanpassen in de DNS-instellingen van het domein.

Een DMARC- of SPF-beleid voor uw domein instellen:

Ga naar Websites & domeinen > open het juiste domein > DNS-instellingen en bewerk de DNS-records die te maken hebben met SPF of DMARC. Dit record bevat bijvoorbeeld het standaard DMARC-beleid:

_dmarc.<uw domein>. TXT v=DMARC1; p=none

Voor informatie over DMARC en SPF, inclusief de manieren om de regels te formuleren, zie: