Voordat u contact opneemt met de support afdeling van Dutchwebhosting of een support ticket aanmaakt is het altijd verstandig om éérst de nieuwspagina van Dutchwebhosting te controleren of de FAQ (kennisbank) te raadplegen. Storingen, problemen, security issues en geplande server onderhoud en upgrades worden altijd op de nieuwspagina van Dutchwebhosting vermeld. Ook staan de meest voorkomende vragen (waaronder vragen m.b.t. het instellen van emailaccounts) reeds beantwoord in de FAQ (kennisbank) van Dutchwebhosting. De FAQ (kennisbank) van Dutchwebhosting vindt u onderaan deze pagina terug of klik hier.
Indien uw vraag niet vermeld staat in de FAQ (kennisbank) en/of er geen melding op de nieuwspagina van Dutchwebhosting staat die betrekking heeft op uw vragen en/of problemen, dan kunt u het beste een support ticket aanmaken via ons online support ticket systeem. Het online support systeem van Dutchwebhosting is te bereiken via de volgende link: www.helpburo.eu. Ook vindt u op onze support site een uitgebreidere FAQ (kennisbank) terug waarin andere vragen en/of problemen behandeld worden.
Gebruik van het online support systeem van Dutchwebhosting is geheel gratis. Wanneer u voor de eerste keer de support site bezoekt, dan dient u zich te registreren (als nieuwe gebruiker). Registratie is uiteraard ook geheel gratis, net als het gebruik van de support site. Registratie gaat snel en éénvoudig. U gaat naar www.helpburo.eu en klikt vervolgens op de knop "Registreren" (deze bevindt zich onder de zoekbalk). Vervolgens vult u uw naam in en geeft u een actief / werkend emailadres op. Vervolgens kiest u een sterk wachtwoord. Tot slot neemt u de CAPTCHA-code over en klikt u op de knop "Registreren".
U krijgt nu binnen een paar minuten (vaak sneller) een bevestigingsemail naar het door u opgegeven emailadres toegestuurd. In de bevestigingsemail staat een verificatie link. U dient de verificatie link aan te klikken om uw account op de online support website van Dutchwebhosting definitief te activeren. Deze stap is verplicht. Zonder deze stap uit te voeren kunt u niet inloggen op uw account! Zodra u op de link heeft geklikt (en uw account dus geactiveerd / gevalideerd heeft), dan kunt u direct gebruik maken van de support site. U heeft nu tevens toegang tot de uitgebreide FAQ (kennisbank). Daarnaast kunt u nu support tickets aanmaken inzake problemen of vragen.
Wanneer u een support ticket aanmaakt op www.helpburo.eu, dan dient u altijd uw gegevens (domeinnaam, reseller account, VPS server of DPS server) te vermelden, dit tesamen met een duidelijk vraagstelling en/of omschrijving van het probleem wat u ondervindt. Support tickets worden altijd zo spoedig mogelijk opgepakt en beantwoord c.q. opgelost. Support tickets worden veel sneller opgepakt (door de juiste persoon), dan emails. Dit komt omdat het online support systeem real-time werkt en wij direct melding krijgen van nieuwe support tickets. Ook heeft u altijd inzicht in uw oude (gesloten) support tickets.
Voor het Plesk controle paneel hebben wij een groot aantal handleidingen online staan waarin standaard zaken, zoals het aanmaken van een emailaccount of het gebruik van webmail duidelijk wordt uitgelegd. Dutchwebhosting update deze handleidingen regelmatig.
Plesk Obsidian - Handleiding voor gebruikers [NL] | |
Plesk Obsidian - Quick Start Guide [EN] | |
Plesk Obsidian - Reseller Guide [EN] | |
Plesk Obsidian - Administrator Guide [EN] |
Ook voor DirectAdmin heeft Dutchwebhosting een groot aantal duidelijke handleidingen online staan. Deze handleidingen zijn geschikt voor de eindgebruiker en voor onze resellers. Ook de DirectAdmin handleidingen worden up to date gehouden door Dutchwebhosting.
DirectAdmin handleidingen voor gebruikers | |
DirectAdmin handleidingen voor resellers |
U vindt in de SSL Certificaat handleiding van Dutchwebhosting wat algemene informatie terug tesamen met hoe u CSR code genereert, die nodig is voor het aanvragen van een SSL Certificaat. Tevens wordt hier uitgelegd hoe u het SSL Certificaat daadwerkelijk installeert.
SSL Certificaat handleiding |
Ook kunt u contact opnemen met Dutchwebhosting per telefoon of per email. Hieronder vindt u ons telefoonnummer terug en de daarbij behorende emailadressen. DirectAdmin klanten / eindgebruikers hebben geen recht op telefonische support of telefonische ondersteuning m.b.t. hun account. Alleen klanten / eindgebruikers met een Plesk omgeving, Plesk/DirectAdmin resellers, klanten met een VPS of DPS hebben recht op telefonische ondersteuning.
- Voor vragen over uw account m.b.t. wijzingen, aanpassingen, upgrades en dergelijke kunt u terecht bij accountbeheer.
- Uitsluitend voor dringende zaken (waaronder email en/of server offline), kunt u gebruik maken van het urgent emailadres.
- Voor vragen m.b.t. facturatie, wijzigen adresgegevens en dergelijke kunt u terecht bij de afdeling debiteuren beheer.
Wanneer u er niet uit uitkomt met bijvoorbeeld emailinstellingen, dan kunnen wij u helpen via UltraViewer. UltraViewer is vergelijkbaar met Teamviewer alleen dan gratis. Dit is een ideaal programma om u verder te kunnen helpen.
Om Ultraviewer te gebruiken, gaat u als volgt te werk:
Hieronder vindt u de FAQ (kennisbank) van Dutchwebhosting terug. Hier worden de vaakst gestelde vragen duidelijk beantwoord. Op de online support site van Dutchwebhosting (www.helpburo.eu) staat een uitgebreidere FAQ (kennisbank) met nog meer gestelde vragen. De FAQ (kennisbank) op de support website wordt regelmatig geupdate met nieuwe vragen.
Wanneer uw huidige hostingprovider u geen verhuistoken wenst te verstrekken inzake uw .nl-domeinnaam, dan kunt u de volgende stappen ondernemen.
Zoek eerst uit wat de verhuis/ophefprocedure bij uw huidige hostingprovider is. Geef daar tijdig aan dat u de domeinnaam zal gaan verhuizen, dit moet gebeuren voordat u de verhuizing in gang zet. Vraag een altijd om een bevestiging van de verhuizing bij de oude/huidige hostingprovider.
Een .nl-domeinnaam kan alleen verhuisd worden als u het verhuistoken (AUTH code) ingeeft in het aanvraagformulier. Het token is een unieke code voor iedere .nl-domeinnaam. Deze code is bedoeld om de domeinnaam tegen ongewenste aanpassingen (zoals een verhuizing) te beschermen. Dde domeinnaamhouder zelf, dan wel de huidige/vorige provider heeft het token, of kan deze opvragen. De nieuwe host kan dit niet voor u doen. Een verhuistoken ziet er ongeveer zo uit: CFEJ5PXP3VD8
Indien uw oude hostingprovider niet meewerkt en u dus geen token kan verkrijgen, dan kan de nieuwe hostprovider op uw verzoek de verhuizing escaleren. Hiervoor dienen wij uw identiteit vast te stellen. Na het vaststellen van uw identiteit wordt het verzoek nogmaals door de SIDN beoordeeld. Indien deze in behandeling wordt genomen, dan wordt uw oude hostingprovider (dringend) verzocht alsnog het verhuistoken af te geven. Vervolgens wordt de procedure als eerder hierboven vermeld vervolgt. Voor het escaleren van de verhuizing van uw .nl-domeinnaam kunt u dit escalatie formulier gebruiken. In geval van escalatie van uw domeinnaam adviseren wij altijd om de correspondentie tussen u en uw huidige provider mee te sturen.
Om een domeinnaam te verhuizen heeft u tegenwoordig bij de meeste domeinnamen een speciale code nodig, een zogenaamd verhuistoken, deze moet uw oude provider aan u verstrekken.
Deze code heet bij een .nl-domeinnaamnaam een token (ook wel verhuistoken genoemd). Een voorbeeld van een verhuistoken van een .nl-domeinnaam is: GLCAGCQMKMVI. Uw huidige hostingprovider is verplicht deze aan u te geven als u aan de opzeg voorwaarden van de desbetreffende hostingprovider heeft voldaan. Indien de hostingprovider weigert deze te geven, dan zal u een escalatie procedure moeten starten. Het escalatie formulier voor een .nl-domeinnaam vindt u hier. Het escalatie formulier kan alleen ingevuld worden door eigenaar (domeinnaamhouder) van de desbetreffende domeinnaam. Het escalatie formulier kan u naar Dutchwebhosting faxen of inscannen en vervolgens emailen (tesamen met een kopie van uw paspoort of identiteitsbewijs). Wanneer de domeinnaam op naam van een bedrijf staat, dan dient u ons een kopie KvK inschrijving toe te doen komen, tesamen met legitimatie van een bevoegd persoon namens het bedrijf (en tevens vermeld staat op de KvK inschrijving als bevoegd persoon). In geval van escalatie van uw domeinnaam adviseren wij altijd om de correspondentie tussen u en uw huidige provider mee te sturen. Zie voor verdere informatie ook "Huidige hostingprovider verstrekt geen verhuistoken".
Een co.uk-domeinnaam heeft geen (verhuis)code, maar een zogenaamde 'tag'. U moet uw huidige hostingprovider vragen om deze tag aan te passen naar: "CRONON-DE" (zonder aanhalingstekens). Vervolgens, wanneer dit dus uitgevoerd is, dan kunnen wij de domeinnaam zonder problemen verhuizen voor u.
Voor het verhuizen van een .com, .net, .info of een .biz-domeinnaam heeft u een EPP-code nodig. Andere benamingen hiervoor zijn onder andre: auth-code of authorisatiecode. De EPP-code kunt u opvragen bij uw huidige hostingprovider. Uiteraard dient u wel de opzegprocedure van de desbetreffende hostingprovider opgevolgd te hebben. Bij sommiege hostingproviders is het ook mogelijk dat een domeinnaam 'gelocked' staat bij de desbetreffende provider. U dient de huidige provider te vragen om de 'locked' status aan te passen, zodat deze aangevraagd voor verhuizing kan worden (tesamen met de EPP-code uiteraard). Een .com, .net, .info of een .biz-domeinnaam die minder als 60 dagen staat geregistreerd is kan niet worden verhuisd. Dit is ingesteld om misbruik te voorkomen.
Het meerendeel van de overige domeinnamen hanteert een gelijkwaardige procedure als bij de .com, .net, .info, .biz-domeinnamen. In de meeste gevallen bestaat de verhuisprocedure uit een verhuistoken al dan niet in combinatie met een 'locked' status van de desbetreffende domeinnaam. Wanneer u een domeinnaam bij Dutchwebhosting aanvraagt voor verhuizing die een andere procedure verlangd, dan neem Dutchwebhosting altijd contact met u op.
Wanneer u uw domeinnaam ergens anders wenst onder te brengen, dan zal u de domeinnaam schriftelijk bij ons dienen op te zeggen, dit alles conform de algemene voorwaarden. Wanneer de domeinnaam bij ons is opgezegd (conform de voorwaarden), dan pas kunt u de verhuistoken opvragen bij ons. Zie voor meer informatie "Algemene opzegprocedure diverse diensten en/of producten".
U kan altijd de afgenomen diensten of producten van Dutchwebhosting opzeggen. U dient dit wel te doen conform de algemene voorwaarden. De opzegprocedure van Dutchwebhosting is als volgt; U dient uw webhostingpakket en / of uw domeinnaam 1 maand voor de vervaldatum c.q. verlengingsdatum schriftelijk op te zeggen. Voor bedrijven is deze periode vastgesteld op 2 maanden voor de vervaldatum c.q. verlengingsdatum. Onder schriftelijk opzeggen wordt het volgende verstaan; per aangetekende brief, per fax of per email (door middel van een ingescand document voorzien van een met de hand geschreven 'natte' handtekening, zie hieronder) naar deb.beheeri-s-e.nl.
Ook als u (alleen) een domeinnaam bij ons heeft en u wilt deze wegverhuizen naar een andere provider of dergelijke, dan zal u eerst bij ons de domeinnaam (en eventueel hosting en dergelijke) op moeten zeggen bij ons via de hierboven genoemde methode. Eerder kan u een domeinnaam niet wegverhuizen. Zodra wij de opzegging van u hebben ontvangen, dan krijgt u hiervan een bevestiging (per email) en hierin staat ook hoe u aan uw verhuiscode komt van uw domeinnaam. Doorgaans duurt dit 1 tot 3 werkdagen (afhankelijk van de drukte bij ons op kantoor).
Het standaard opzegformulier om een webhostingpakket en / of domeinnaam op te zeggen, vindt u hier terug.
Het spreekt voor zich dat alleen de rechtmatige eigenaar van het webhostingpakket en/of domeinnaam de opzegging kan doen. Indien hieraan niet voldaan wordt, dan blijft u volledig aansprakelijk voor de reeds verschenen c.q. nog te verschijnen facturen inzake uw webhostingpakket en / of domeinnaam. Het simpelweg verhuizen van uw domeinnaam (of webhostingpakket) naar een andere provider, zonder het in acht nemen van de voorwaarden van opzegging, zal u niet ontslaan van uw betalingsverplichtingen.
Voor reseller pakketten (RP), virtual private servers (VPS) en dedicated private servers gelden de voorwaarden zoals vermeld in de opgemaakte en ondertekende overeenkomst.
Het advies om het aangetekend te verzenden wordt gedaan vanuit het oogpunt dat u dan een bewijs van verzending heeft, indien u op een andere wijze de opzegging aan ons doet toekomen is dit voor eigen risico. U kan de ondertekende en ingescande opzegging uiteraard ook rechtstreeks emailen aan de afdeling debiteuren beheer (deb.beheeri-s-e.nl). Zodra wij de opzegging van u in goede orde hebben ontvangen ontvangt u altijd een bevestiging van uw opzegging van de afdeling debiteuren beheer. Met deze opzegging kunt u bij accountbeheer uw verhuistoken opvragen van uw domeinnaam.
Recent heeft de Rechtbank Rotterdam een oordeel moeten vellen of bij het digitaal indienen van de inschrijving sprake is geweest van een besteksconforme ondertekende inschrijving.
De inschrijver had volstaan met een naar zijn zeggen elektronische handtekening omdat de inlogprocedure van de digitale aanbestedingsportal voorzien was van een zodanige beveiliging en authentificatie dat er sprake was een elektronische handtekening.
De rechtbank wees die stelling af omdat de inlogprocedure niet voldeed niet aan de vereisten die artikel 3:15a lid 4 BW stelt aan een elektronische handtekening. Daarnaast betekent het feit dat de wijze van indiening digitaal moet zijn, nog niet dat daarmee de inschrijver ook daadwerkelijk in staat voor hetgeen zij aanbiedt. Voor dit laatste is in het handelsverkeer [zowel schriftelijk als digitaal] een handtekening nodig.
Uit het bestek volgde dat een handtekening vereist was. De inschrijving diende te bestaan uit "volledig ingevulde en/of alle gevraagde en waarnodig rechtsgeldig getekende bijlagen" alsmede een rechtsgeldig ondertekende begeleidende brief waarmee de inschrijving werd aangeboden. Er werd ook uitleg gegeven dat een tekenbevoegde moest tekenen.
In het bestek en in de nota van inlichtingen werd niet voorzien in een elektronische handtekening. Voor een normaal oplettende inschrijver had het derhalve duidelijk moeten zijn dat ondanks de digitale indiening van de inschrijving, de "natte" (met de hand geschreven) handtekening (ingescand) vereist was.
Wanneer u niet emails kunt versturen of ontvangen en/of daarbij een soortgelijke foutmelding krijgt als de volgende:
Dan gebruikt u waarschijnlijk de verkeerde email instellingen. Dit is 9 van de 10 keer het probleem met het verzenden en ontvangen van emails! Helaas gebruikt een grote groep nog altijd oudere (dus verkeerdere) instellingen, die vandaag de dag niet meer gebruikt kunnen, daar de veiligheidseisen steeds hoger worden.
Om een paar voorbeelden te noemen;
Bij het gebruik van verkeerde instellingen, zoals hierboven genoemd, kan leiden tot ernstige problemen met het ontvangen en verzenden van email.
Ook al heeft u altijd deze instellingen probleemloos kunnen gebruiken, dan is dit nog altijd niet goed en wellicht heeft u hiermee al die tijd geluk gehad!
Gebruik altijd de onderstaande instellingen in het door u gebruikte email programma (op computer, tablet, telefoon en dergelijke).
Inkomende email IMAP-instellingen (aanbevolen)
Servernaam: SERVERNAAM (zie gedeelte "Welke servernaam moet ik gebruiken?")
Gebruikersnaam: uw volledige emailadres
Wachtwoord: wachtwoord van uw emailadres
Poort: 993
Versleuteling: SSL/TLS
Optioneel: hoofdmap instellen op "Inbox" (zonder aanhalingstekens) voor synchronisatie
Inkomende email POP-instellingen (alternatief)
Servernaam: SERVERNAAM (zie gedeelte "Welke servernaam moet ik gebruiken?")
Gebruikersnaam: uw volledige emailadres
Wachtwoord: wachtwoord van uw emailadres
Poort: 995
Versleuteling: SSL/TLS
Uitgaande email SMTP-instellingen
Servernaam: SERVERNAAM (zie gedeelte "Welke servernaam moet ik gebruiken?")
Gebruikersnaam: uw volledige emailadres
Wachtwoord: wachtwoord van uw emailadres
Poort: 465
Versleuteling: SSL/TLS
Een ander (veel) voorkomend probleem is, is dat het gebruikte emailprogramma automatisch uw email instelt. Ook hier gaat het vaak fout! Dus controleer altijd uw instellingen bij problemen.
De hierboven genoemde instellingen, zijn de enige goede instellingen die u moet gebruiken! Niks anders. De enige keus die u heeft is tussen IMAP en POP.
Hieronder een zeer beknopte uitleg inzake het verschil tussen beide:
De servernaam (oftewel hostname) begint bijna altijd met ns1.servernaam.nl bij ons. Dus dit zal u dan ook moeten gebruiken.
Maar dan de grote vraag; hoe kom ik hierachter? Dat is vrij simpel te achterhalen, zie hieronder.
Deze servernaam (= mailserver) vult u dan in de door u gebruikte email programma's. Dit kan verschillende benamingen hebben, afhankelijk van het gebruikte email programma. Enkele voorbeelden van namen zijn: server, uitgaande server, inkomende server, uitgaande mailserver, inkomende mailserver, servernaam, server inkomende e-mail, server uitgaande e-mail, etc.
Als u de aanbevolen instellingen gebruikt tesamen met de juiste servernaam (voor in- en uitgaande mailserver), dan moet het één en ander gewoon zonder enig probleem werken. Outlook heeft de "vervelende" eigenschap om toch automatisch mail.domeinnaam te gebruiken, zoals u inmiddels weet, is dit dus niet correct! In Outlook kan u dit controleren en/of aanpassen via "Bestand" > "Serverinstellingen" (onder Accountinstellingen). Vul hier dus de juiste servernaam in voor de inkomende en uitgaande mailserver. U kan de juiste servernaam vinden via de link (CheckMailserver) hierboven.
Email instellingen t.b.v. verschillende email programma's kunt u hieronder terug vinden:
Opmerking: om de bovenstaande artikelen te kunnen lezen moet u ingelogd zijn op Helpburo.eu (ons online support systeem). Registratie en het gebruik van Helpburo is volledig gratis.
Heeft u alles gecontroleerd, een tweede keer gecontroleerd en zelfs een derde keer gecontroleerd en werkt het nog altijd niet? Dan adviseren wij u om een support ticket aan te maken.
Een goed support ticket bestaat uit een duidelijke foutmelding, wat u reeds heeft geprobeerd en dit alles tesamen met screenshots (foto's) van de door u gebruikte instellingen. Een support ticket met alleen "Help, mijn email doet het niet!" of "Ik kan geen email verzenden of ontvangen." volstaat uiteraard niet en kunnen wij (eerlijk gezegd) bar weinig mee. Indien u een dergelijk ticket aanmaakt, dan zullen wij u automatisch naar dit kennisbank artikel verwijzen, daar de kans zeer aannemelijk is dat u dan niet de moeite heeft genomen om dit op te zoeken in onze kennisbank. Sterker nog, de automatisch kennisbank suggesties (bij het aanmaken van het support ticket) heeft dit artikel al meteen aangegeven (dit op basis van ingevulde termen en dergelijke).
Vermeld ook altijd uw IPv4-adres (en ook uw IPv6-adres wanneer u deze heeft) in het support ticket. Dan kunnen wij ook meteen controleren op eventuele blokkades door (eventueel) herhaaldelijk verkeerd inloggen op de server. Een dergelijke blokkade is altijd tijdelijk en duurt circa 15 minuten. Daarna worden de IP-adressen weer vrijgegeven door het systeem. U kan beide IP-adressen achterhalen via de volgende website: WhatIsMyIP. Indien uw internetverbinding ook beschikt over IPv6, dan zal de weergave van uw IPv4-adres een paar seconden langer duren. Hou hier rekening mee.
Let op!
Uiteraard kan u altijd een support ticket aanmaken inzake email problemen, zoals problemen bij het verzenden en ontvangen van email. Dan gaan wij er altijd vanuit dat u eerst uw (email) instellingen heeft nagelopen en of heeft gecontroleerd en dat deze 100% kloppen met wat hierboven staat aangegeven. Indien dan vervolgens blijkt dat u nog altijd de verkeerde instellingen gebruikt en wij dit nogmaals door moeten geven, dan zullen er support kosten in rekening gebracht worden hiervoor. De kosten hiervoor zijn éénmalig 15.00 Euro excl. BTW.
De simpele reden hiervoor is dat wij diverse support tickets krijgen inzake email problemen, maar men verzuimd om te controleren of men überhaupt wel de juiste instellingen gebruiken. Sterker nog; wij krijgen ook vaak genoeg tickets waarin men aangeeft alles wel 100x nagelopen te hebben en 1000% zeker ervan zijn dat het niet aan de gebruikte instellingen ligt en dus nog altijd problemen hebben met het verzenden en ontvangen van email. Vervolgens vragen wij om screenshots en zien vrijwel direct dat men toch de verkeerde instellingen heeft gebruikt! En dit gebeurt echt redelijk vaak. Te vaak gewoonweg. Derhalve rekenen wij éénmalig 15.00 Euro (excl. BTW) support kosten hiervoor. Dit om dergelijke (vooral onnodige) support tickets te voorkomen.
Mocht het wel om een legitiem probleem gaan én gebruikt u wel alle juiste instellingen (zie bovenaan), dan zullen er vanzelfsprekend geen support kosten in rekening gebracht worden. Dan gaan wij, zoals altijd, ons best doen om het probleem te achterhalen en deze op te lossen. Het één en ander kunt u in dat soort situaties versnellen door het probleem duidelijk te vermelden, tesamen met een (mogelijke) foutmelding en duidelijke screenshots van uw instellingen, het probleem en dergelijke (zoals ook hierboven vermeld staat).
Dus heeft u het bovenstaande correct ingevuld, gecontroleerd en nogmaals gecontroleerd en werkt uw emailaccount nog altijd niet? Maak dan een support ticket aan op onze support website: helpburo.eu.
Soms kan het voorkomen dat uw website (of domeinnaam) niet meer oproepbaar is of zichtbaar is op het internet. Hieronder ziet u overzicht van wat er aan de hand kan zijn.
Dit is de meest voorkomende oorzaak. Al onze servers (Plesk en DirectAdmin) zijn afgeschermd tegen mogelijke aanvallen van buitenaf, hieronder vallen ook hackpogingen oftewel brute-force attempts. Dat wil zeggen als je drie keer (3x) verkeer inlogt op welke dienst dan ook (denk o.a. aan Wordpress, emailadres, FTP, Plesk ) dat men dan voor ongeveer 15 minuten tijdelijk geblokkeerd bent van de gehele server. Hierdoor lijkt het alsof uw website of emailadres offline is, maar dit is dus niet het geval. Alleen uw IP-adres van uw computer, telefoon of tablet is dan tijdelijk geblokkeerd. Enige wat u in dit geval kan doen is 15 minuten wachten en nogmaals testen of bijvoorbeeld testen via de 4G / 5G verbinding van uw telefoon abonnement, dus niet over WiFi of vice versa.
De boven genoemde reden is 1/3 van alle keren het probleem bij een website die niet wordt weergegeven of emailadres wat opeens niet meer werkt. Dus wacht altijd 15 minuten alvorens u verder gaat, een email stuurt naar ons of een support ticket aanmaakt!
Controleer altijd de nieuwspagina van Dutchwebhosting of er geen storing bekend is. Wanneer er problemen zijn met een bepaalde server, dan plaatsen wij dit altijd op de nieuwspagina. Hetzelfde geldt voor een netwerkstoring. Normaliter worden onderhoudswerkzaamheden (uitsluitend) in de nachtelijke uren gedaan. In uitzonderlijke gevallen (harddisk crash, security patches en dergelijke) worden onderhoudswerkzaamheden overdag uitgevoerd, maar zoals aangegeven is dit heel sporadisch. M.a.w. als het uitgesteld kan worden naar een later tijdstip, dan doen wij dit uiteraard.
Onze systemen controleren dagelijks, rond middernacht, alle accounts op de toegestane limieten. Wanneer uw account over het limiet heen gaat (webruimte of datatraffic) dan wordt uw account door het systeem automatisch offline geplaatst. Normaal gesproken krijgt u hiervan per email een melding van (naar het emailadres gekoppeld aan het webhostingpakket) wanneer u bijna uw limiet heeft bereikt.
Een klein voorbeeld: u heeft een webhostingpakket met 4000 MB webruimte. Bij de automatische controle van het systeem (om middernacht) blijkt dat u 3600 MB ruimte in gebruik heeft (o.a. door emails, databases, webbestanden, backups). Het systeem verstuurd u een email dat u bijna aan uw limiet zit. U heeft nu de gelegenheid om uw account op te schonen of te upgraden naar een groter pakket. Wanneer u geen actie onderneemt, dan bestaat de kans dat u over de 4000 MB gaat en wordt uw account door het systeem offline geplaatst. Dutchwebhosting snapt dat dit erg vervelend kan zijn, maar als u op tijd actie onderneemt, dan kunt u dit soort problemen gemakkelijk voorkomen.
Wanneer u dus uw limiet bijna bereikt heeft, dan kunt u ervoor kiezen om te upgraden, dus een groter pakket afnemen. Maar u kunt ook uw account opschonen, door;
Het kan ook gebeuren dat uw website over het limiet is gegaan van de toegestane datatraffic (het verkeer van en naar uw website toe). In dat geval kunt u het beste uw huidige webhostingpakket upgraden naar een groter pakket met meer traffic.
Wanneer uw website gehackt is en deze vervolgens misbruikt wordt (om bijvoorbeeld enorme hoeveelheden spam te versturen), dan is Dutchwebhosting genoodzaakt om de desbetreffende website offline te plaatsen om verdere schade te voorkomen. U kunt zich voorstellen dat wanneer een website gehackt is en deze vervolgens voor veel overlast zorgt (voor onze eigen klanten, voor derden en ons netwerk) dat wij hierop direct actie moeten ondernemen.
Vaak worden hostingaccounts gehackt doordat men de software c.q. scripts en CMS (zoals Wordpress, Joomla en dergelijke) niet up to date houden. Daarnaast worden ook veel problemen veroorzaakt door simpele wachtwoorden aan emailaccounts toe te kennen (zoals qwerty12345, bloemetje2015 of zelfs abcd1234). Wanneer u uw scripts up to date houdt, met andere woorden altijd de meeste recente versies gebruikt en tijdig security patches installeert en daarnaast sterke wachtwoorden gebruikt (voor uw emailaccounts), dan beperkt u de kansen van hackers aanzienlijk. En daarmee voorkomt u dus dat uw website gehackt wordt en dat wij deze offline moeten plaatsen.
Als u zich aan de volgende regels houdt, dan beperkt u de kansen dat hackers uw website hacken om misbruiken aanzienlijk;
Sowieso Dutchwebhosting altijd een bericht om welke reden wij uw website offline hebben gezet, wanneer deze gehackt is. Het beste is om dan een support ticket aan te maken op ons online support ticket systeem (helpburo.eu). Onze medewerkers zullen u dan adviseren welke stappen u dient te ondernemen om uw website weer online te krijgen.
Voordat wij een account of website offline plaatsen, in verband met openstaande facturatie, sturen wij klanten altijd diverse emails c.q. aanmaningen. Tot slot proberen wij nog altijd telefonisch contact met u op te nemen hierover. Wanneer wij dan geen reactie van u ontvangen, dan plaatsen wij uw website (tijdelijk) offline. Zodra de betaling verricht is (of u ons een screenshot stuurt van de betaling), dan zetten wij de website weer online.
Om te voorkomen dat uw website offline wordt geplaatst in verband met openstaande facturatie kan u ook kiezen voor automatische incasso. Bij automatische incasso bent u ervan verzekerd dat uw website of account nooit offline wordt geplaatst wegens openstaande facturatie. Indien u vragen heeft m.b.t. de facturatie of over andere financiële zaken, dan kunt u contact opnemen met debiteuren beheer via deb.beheeri-s-e.nl of per telefoon op +31 (0)165-318788. De afdeling debiteuren beheer is telefonisch aanwezig van dinsdag t/m vrijdag op de volgende tijden: 10:00-12:00 en van 13:00-17:00.
Het kan voorkomen dat u uw inloggegevens bent kwijtgeraakt of deze niet meer weet. Hieronder vindt u terug hoe u aan (nieuw) inloggegevens kunt komen.
In verband met de wetgeving op de privacy (en Autoriteit Persoonsgegevens) weten wij geen wachtwoorden inzake emailadressen c.q. emailaccounts.
Wachtwoorden inzake Wordpress websites zijn volledig gecodeerd opgeslagen in de MySQL database. Dus deze kunnen wij ook onmogelijk inzien.
Wachtwoorden inzake Wordpress websites zijn volledig gecodeerd opgeslagen in de MySQL database. Dus deze kunnen wij ook onmogelijk inzien.
Indien u uw wachtwoord kwijt bent voor de website zelf van Dutchwebhosting (om bestellingen te plaatsen), dan kunt u deze zelf opnieuw opvragen via deze link. U dient uw emailadres hierbij op te geven. Indien dit emailadres (en account) bestaan, dan zal er een nieuw wachtwoord gestuurd worden binnen 10 minuten (controleer ook uw map met ongewenste emails).
Indien u na 10 minuten nog altijd niks heeft ontvangen op uw emailadres, dan bestaat dit (bestel)account niet meer of is het account te oud en dus verwijderd i.v.m. de wetgeving op de privacy en Autoriteit Persoonsgegevens. In dat geval kan u een nieuw (bestel)account aanmaken op Dutchwebhosting. Dit heeft geen enkele invloed op de door u afgenomen diensten; een DWHS account heeft puur en alleen betrekking op het plaatsen van bestellingen op de website van Dutchwebhosting zelf, voor de rest nergens.
Mocht u voor iets anders een wachtwoord kwijt zijn, dan kan u een support ticket aanmaken op onze support site Helpburo.eu. Afhankelijk van de werkzaamheden kunnen hier tech kosten aan verbonden zitten. Indien u voor de eerste keer gebruik maakt van Helpburo.eu, dan zal u zich moeten registreren. Helpburo.eu heeft daarnaast heel veel kennisbank artikelen inzake veelvoorkomende problemen en oplossingen hiervoor. Zowel het registreren als het gebruik van Helpburo.eu zelf is volledig gratis.
Vooropgesteld; wij maken nooit backups van uw websites, emails, databases of server (tenzij Backupmaster is afgenomen). U dient dus altijd zelf zorg te dragen voor het maken van goede en betrouwbare back-ups. Dit kan u gemakkelijk zelf doen via de Plesk of DirectAdmin interface. U heeft daarbij zelf de keuze waarvan u een back-up maakt. Ook kan u deze periodiek instellen.
Voor verschillende CMS (o.a. Wordpress, Joomla, Drupal) zijn er verschillende extensies c.q. plugins te vinden die eveneens back-ups kunnen maken van uw website en database. Sommige hiervan zijn gratis en sommige zijn betaald. Wanneer u voor een betaalde optie wenst te gaan, dan is het eerder aan te bevelen om voor ons eigen Backupmaster oplossing te kiezen.
Backupmaster is onze eigen alles-in-één back-up oplossing. Backupmaster is niet alleen geschikt voor websites, emails of databases, maar ook geschikt voor complete webservers. Backupmaster voor een webhostingaccount heeft een minimale meerprijs en Backupmaster voor servers (VPS/DPS) zijn er verschillende uitvoeringen beschikbaar (met 7, 14 of 28 dagen retentie).
Hoe cliché het ook klinkt; voorkomen is beter dan genezen. Het is uiteraard inzake het hebben van backups meer dan waar. U heeft immers voldoende mogelijkheden om zelf goede backups te maken; via de Plesk/DirectAdmin interface, via een CMS module, via een eigen (server) back-up oplossing of uiteraard via ons eigen Backupmaster. In het geval van Backupmaster heeft u helemaal nergens meer om kijken naar; wij stellen de dagelijkse back-ups in (voor bestanden en databases) en deze worden gecodeerd opgeslagen in één van onze cloud storage nodes. Dus de back-ups zijn niet alleen goed en betrouwbaar, maar ook extern (veilig) opgeslagen. Dus deze kunnen zeer snel gerestored worden.
Dan nog dit; uiteraard hebben wij wel back-ups van onze hardware nodes (shared hosting), dit in de vorm van zogenaamde "server images", echter zijn deze "back-ups" uitsluitend bedoelt voor het restoren van een complete server bij een serieuze server crash. Deze backups worden dan 1-op-1 gerestored naar een nieuwe (bare-metal) server, vandaar de benaming "image". Indien u per se wenst dat wij uit deze image uw website, database of emails restoren, dan worden hier wel (aanzienlijke) tech kosten in rekening gebracht in verband met de vele handelingen c.q. werkzaamheden. Het restoren van een image neemt aanzienlijk wat tijd en resources in beslag. Maak hiervoor een support ticket aan op Helpburo.eu.
Voor meer informatie inzake ons eigen Backupmaster kijkt u hier. Voor het instellen van back-ups binnen Plesk of DirectAdmin, kunt u onze handleidingen hier raadplegen.
Wij begrijpen dat het zeer vervelend is dat u meerdere keren per dag spam of andere ongewenste emails ontvangt. Vaak wordt dan gevraagd of er iets op de server is verandert of een andere wijziging is doorgevoerd ergens. Helaas hebben server wijzigingen hier haast geen enkele invloed op. Meestal zijn andere oorzaken hier schuld aan. Hieronder noemen wij een paar mogelijke oorzaken op. Uiteraard zijn er nog andere voorbeelden, maar hieronder zijn de meest voorkomende oorzaken. Onderaan deze pagina ziet u wat zelf voor de rest kunt doen om spam tegen te gaan en/of te blokkeren.
Wat kunt u doen om de hoeveelheid spam en/of andere ongewenste emails te minderen? Ieder webhosting pakket (van Plesk of DirectAdmin) beschikt over een standaard anti-spam filter. Dit is een basis anti-spam filter die redelijk wat spam emails kan tegen houden. Hieronder de handleidingen die u kan raadplegen voor uw hosting pakket.
De standaard Plesk/DirectAdmin anti-spam filters zijn circa tussen de 55% en 65% effectief inzake het tegenhouden van ongewenste emails. Eventueel is het hoger percentage haalbaar, maar dan zal men perodiek de filter regels moeten aanpassen binnen het standaard anti-spam filter (o.a. blokkeren van domeinen, hogere filtering). Indien men een betere oplossing nodig heeft, dan raden wij Spamprotector aan, zie hieronder. Hiermee hoeft u totaal geen actie te ondernemen en u zal vele malen minder spam ontvangen.
Indien u nog altijd veel spam ontvangt na het instellen van de spamfilters op uw emailadressen of wanneer u geen kennis en/of zin heeft om dit in te stellen voor ieder emailadres, dan kan u ook kiezen voor ons eigen antis-spam oplossing, namelijk: Spamprotector. Spamprotector is dus onze eigen anti-spam oplossing die zeer effectief is (filters 99% van alle ongewenste emails). Wij gebruiken zelf ook Spamprotector en dit werkt nagenoeg perfect en scheelt heel veel spam.
Spamprotector hoeft u niet in te stellen; it doen wij voor u. U heeft dan ook totaal geen technische kennis nodig. Spamprotector kost slechts per jaar 12.00 Euro. Met Spamprotector worden alle emailadressen van één domeinnaam volledig beschermd. Wanneer u domeinnaam aliassen heeft ingesteld (op het hoofddomein) dan worden deze ook automatisch beschermd door Spamprotector. Het komt erop neer dat u voor 12.00 Euro per jaar bijna volledig van spam en andere ongewenste email bent verlost.
Wij kunnen Spamprotector heel goed aanbevelen vanwege de zeer goede resultaten dit ons anti-spam filter behaald. Spamprotector is beschikbaar voor zowel Plesk webhosting pakketten alsook voor DirectAdmin webhosting pakketten. Wanneer u Spamprotector wenst te bestellen, dan kan u een support ticket aanmaken op Helpburo of ons een email toe doen komen. Vermeld dat u Spamprotector wenst en dat u akkoord gaat met de kosten van 12.00 Euro per jaar tesamen met de domeinnaam die u wilt beschermen tegen ongewenste emails. Dan doen wij de rest voor u.
Inloggen op uw Plesk of DirectAdmin omgeving doet u via de hostname van de server waarop uw hostingaccount staat aangemaakt. De reden hiervoor is, is dat deze altijd beveiligd is via een beveiligde verbinding via een SSL certificaat. Dit is ook de reden dat u de hostname eveneens gebruikt voor de inkomende en uitgaande mailserver (zie rubriek hierboven voor de email instellingen).
Als eerste gaan we kijken op wat de hostname is waar je hostingaccount op aangemaakt staat.
Je hebt nu de hostname, dus in feite kun je inloggen op je controle paneel / interface van je hostingaccount bij ons.
Indien men te vaak met een verkeerde naam en/of wachtwoord probeert in te loggen, dan wordt IP-adres automatisch geblokkeerd op de server. Deze blokkade is tijdelijk en duurt circa 15 minuten. In die 15 minuten kunt u niks op de server doen, dus geen email versturen/ophalen, inloggen op Plesk/DirectAdmin/website en zal uw website (alleen voor u) offline worden weergegeven. Let op! Dit is alleen tijdelijk. Na 15 minuten wordt de toegang weer geactiveerd. Dit proces is volledig automatisch. Een support ticket hiervoor aanmaken of ons een email hierover sturen heeft weinig tot geen nut; tegen de tijd dat u dit gedaan heeft, zal de blokkade vermoedelijk alweer opgeheven zijn.
Bent u uw inloggegevens kwijt inzake uw Plesk of DirectAdmin controle paneel / interface, kijk dan boven bij "Inloggegevens kwijt (o.a. Plesk, DirectAdmin, email, Wordpress)" voor oplossingen.
De onderstaande handleidingen zijn gemaakt op basis van de backup server die door Dutchwebhosting geleverd wordt. Heeft u nog géén backup server, dan kunt u hier klikken voor meer informatie.
Backups maken binnen Plesk naar een FTP server
U kan nu binnen Plesk backup's maken en ook instellen als taak, zodat er automatisch backup's worden gemaakt van uw Plesk omgeving.
Backups maken binnen DirectAdmin naar een FTP server
Uitleg Admin Backup/Transfer in DirectAdmin
Met "Admin Backup/Transfer" kunt u van allerlei zaken een backup maken zoals; hostingaccounts, databases, email en dergelijke.
U kan zelf kiezen binnen DirectAdmin waarvan u een backup maakt. Ook kan hier bijvoorbeeld backup taken instellen, zodat er automatisch backup's gemaakt worden.
Het kan enkele minuten duren alvorens de backup binnen DirectAdmin opgestart wordt en klaar is. Dus wacht u rustig af; u krijgt vanzelf een melding (message) wanneer de backup voltooid is.
Uitleg System Backup in DirectAdmin
Met System Backup maakt u een complete backup van uw hele server systeem en/of configuratie.
U kan zelf nog specifieke mappen toevoegen en/of uitsluiten. Ook kan hier bijvoorbeeld backup taken instellen, zodat er automatisch backup's gemaakt worden.
Het kan enkele minuten duren alvorens de backup binnen DirectAdmin opgestart wordt en klaar is. Dus wacht u rustig af; u krijgt vanzelf een melding (message) wanneer de backup voltooid is.
De kennisbank artikelen op de website van Dutchwebhosting zijn beperkt tot de meest gestelde vragen en/of meest voorkomende problemen.
Mocht u een ander probleem hebben met uw website, uw emailadres of server, dan kan u het beste naar ons online support systeem gaan. De website hiervoor is: www.helpburo.eu.
Vooropgesteld; indien u voor de eerste keer gebruik maakt van Helpburo.eu (om welke reden dan ook), dan dient u zich eerst te registreren om hiervan volledig gebruik te kunnen maken. Zowel registratie en het gebruik van Helpburo.eu is volledig gratis. Het account wat u daar aanmaakt staat compleet los van onze overige diensten.
Waarom zou ik van Helpburo.eu gebruik maken?
Veel mensen bellen nog altijd naar ons inzake aanpassingen, problemen en noem het maar op. Hoewel kleine problemen vaak op te lossen zijn aan de telefoon, zijn een legio van problemen te complex om dit op te lossen per telefoon of kost dit teveel tijd. Ook komt het vaak voor dat wij specifieke informatie nodig hebben die telefonisch niet doorgegeven kan worden. En soms wordt er iets verkeerd begrepen of iets verkeerds aangepast bij een telefonisch gesprek. Om dit te voorkomen verkiezen wij het liefst om support te leveren via ons eigen online support systeem, namelijk: www.helpburo.eu.
Sowieso werkt dit niet alleen veel sneller, maar voor de meeste gebruikers ook een stuk gemakkelijker en fijner. Ook hebben wij en uzelf natuurlijk altijd inzicht uw in (oudere) support tickets in het geval van problemen. Ons online support systeem werkt super snel en onze technici controleren ook (complexe) support tickets. In tegenstelling tot andere hostingpartijen krijgt zeer snel een reactie. Tijdens kantooruren meestal binnen enkele minuten en daarbuiten vaak al binnen het uur. Wij hebben een aantal testaccounts bij andere hostingbedrijven, maar daar moesten wij soms wel meer dan 24 uur wachten op een nietszeggend antwoord... Dit is niet bij ons het geval dus!
U heeft een mooie website en u wilt extra belangstelling voor uw website? Dat kan. Dutchwebhosting kan uw website op onze referentie pagina plaatsen. Het enige wat u hoeft te doen is een email sturen aan accountbeheerdutchwebhosting.nl o.v.v. Dutchwebhosting referentie. Vermeld hierin uw domeinnaam en uw naam- en adresgegevens. Wij zullen dan uw website zo spoedig mogelijk op onze referentie pagina plaatsen.