Type hosting

Het type hosting bepaalt hoe de website zich gedraagt. Plesk ondersteunt drie soorten hosting: Websitehosting , Doorschakelen en Geen hosting.

Verder in deze sectie:

Websitehosting

Doorschakelen

Domeinen zonder webhosting

 
Websitehosting

Het hostingtype Website betekent dat een website zich fysiek op de server bevindt.

Voor het hostingtype website kunt u het volgende opgeven:

 
Doorschakelen

U kunt een of meer geregistreerde domeinnamen laten doorverwijzen naar dezelfde fysieke website door de domeinnaam door te sturen. Hiermee is automatische doorschakeling van bezoekers mogelijk vanaf de URL die zij opgeven in hun browser naar een site met een andere URL. Zo kunnen bezoekers van de site www.voorbeeld.nl woorden doorgeschakeld naar www.anderdomein.nl. Er zijn twee manieren waarop een site in Plesk kan worden doorgeschakeld: standaard en doorschakelen via frame.

Standaard doorschakelen

Met Standaard doorschakelen kunnen gebruikers die zijn doorgeschakeld naar een andere URL het adres van bestemming zien in de adresbalk van de browser.

Afhankelijk van hoe lang u van plan bent de doorschakeling te gebruiken kunt u het soort doorschakeling selecteren – Moved permanently (code 301) voor een permanente doorschakeling of Moved temporarily (code 302) voor een tijdelijke doorschakeling. Dit zijn HTTP-antwoordcodes die Plesk naar de browser stuurt om de doorschakeling te laten plaatsvinden. Voor de bezoeker maakt het soort antwoordcode niet uit: in beide gevallen worden zij simpelweg doorgeschakeld naar de URL van bestemming. Voor zoekmachines geeft de code aan hoe zij de doorgeschakelde site moeten beschouwen en de code is daardoor van invloed op de positie van uw site in de zoekresultaten.

Doorschakelen via frame

Met Doorschakelen via frame zien bezoekers niet dat zij zijn doorgeschakeld naar een andere site: de adresbalk van de browser toont nog steeds de originele URL. Bezoekers zijn zich daarom niet bewust van de omleiding. Dit heet doorschakelen via frame, omdat de hoofdpagina van de site bestaat uit een frame waarin de site van bestemming wordt geladen.

 

 
Domeinen zonder webhosting

U kunt de webdienst uitschakelen en alleen de emaildiensten van het domein gebruiken (Websites & domeinen > domeinnaam > Hostinginstellingen > de link Wijzigen naast de Type hosting > de optie Geen webhosting).