Snel aan de slag met Plesk

Dit hoofdstuk is bedoeld voor mensen die voor het eerst te maken hebben met webhosting. Als dit de eerste keer is dat u een website maakt, dan begint u hier.

Het online brengen van uw bedrijf heeft de volgende voordelen:

Er zijn een aantal manieren waarop u uw bedrijf op het web kunt presenteren. Aanwezigheid op het web kan zo eenvoudig zijn als een enkele pagina met contactgegevens, of complex als een grote bedrijfssite die is gekoppeld aan een ERP-systeem. Het online brengen van uw bedrijf is heel eenvoudig met de volgende drie stappen:

Deze stappen worden hieronder in meer detail besproken.

Een domeinnaam vastleggen

U kunt uw domeinnaam zien als het adres van uw bedrijf. U klanten gebruiken dit om u online te vinden, dus zorg ervoor dat u een goede naam kiest. De beste domeinnamen zijn kort, eenvoudig te spellen en makkelijk te onthouden. Een voorbeeld van een domeinnaam is www.voorbeeld.nl. U kunt een domeinnaam registreren via Dutchwebhosting. Klik hier om uw domeinnaam vandaag nog te registreren. Webhostingpakketten worden vaak geleverd met een domeinnaam, of andersom.

Opmerking: Bij Dutchwebhosting wordt uw domeinnaam snel en professioneel geregistreerd. Dit al dan niet tesamen met een Plesk webhostingpakket!

Een gebruikeraccount aanschaffen bij een hostingprovider

Het aanschaffen van een cliëntaccount lijkt een beetje op een aanschaffen van een bedrijfspand - het is de ruimte en de infrastructuur waarin uw website zal worden gevestigd. Het bevat Internettoegang, schijfruimte om de bestanden van uw website op te slaan, enzovoorts. Voor meer informatie over gebruikeraccounts in Plesk, zie het hoofdstuk Beheer van gebruikeraccounts.

Uw website aanmaken

Er zijn drie manieren waarop u de inhoud van uw website kunt aanmaken. Elke manier heeft zo zijn voor- en nadelen. Dit is een korte samenvatting van alle drie de manieren:

In dit hoofdstuk kijken we in detail naar de drie verschillende manieren waarop u uw website kunt bouwen. We zullen ook uitleggen hoe u postvakken kunt aanmaken voor gebruikers van de site en hoe u statistieken van het websitebezoek kunt bekijken.

Geavanceerde hostingmogelijkheden

Als u eenmaal bekend bent met de basismogelijkheden van Plesk dan kunt u een aantal van de geavanceerde hostingmogelijkheden uitproberen: Breid de functionaliteit van uw website uit door het installeren van webtoepassingen, beveilig uw site met SSL/TLS-certificaten, stel databases op en doe nog veel meer.

Opmerking: Hostingproviders kunnen bepaalde geavanceerde functies uitschakelen om uw Hostingbeheer eenvoudiger en meer gebruiksvriendelijk te maken. Om de secties te markeren die mogelijk zijn uitgeschakeld gebruiken we het voorvoegsel (Geavanceerd). Als u gebruik wilt maken van een of meer van de geavanceerde opties, neem dan contact op met uw hostingprovider.

In dit hoofdstuk:

Aanmelden bij Plesk

De verschillende schermen van Plesk

Uw eerste website opzetten

Mailaccounts instellen

Bekijk de statistieken van het sitebezoek