Virtuele mappen gebruiken (Windows)

Een virtuele map is een link naar een bestaande fysieke map die zich op de harde schijf van de server bevindt. Virtuele mappen kunnen beschikken over specifieke instellingen zoals aangepaste ASP.NET-instellingen en toegangsrechten en ze kunnen met een wachtwoord worden afgeschermd.

Omdat elke virtuele map eigen instellingen kan hebben, inclusief aangepaste ASP.NET-instellingen, zijn virtuele mappen erg handig bij het implementeren van uw webtoepassingen, zeker als deze in ASP.NET zijn ontwikkeld. Als u bijvoorbeeld drie webtoepassingen hebt die gebruik maken van ASP.NET versie 2.0 en u moet een webtoepassing installeren die ASP.NET versie 4.0 nodig heeft, dan kunt u een virtuele map aanmaken voor de ASP.NET 4.0-toepassing en ASP.NET voor deze map zo instellen dat versie 4.0 wordt ondersteund. U kunt vervolgens de gewenste toepassing installeren.

Virtuele mappen kunnen ook worden gebruikt als aliassen. Stel, u hebt een webtoepassing die is geïnstalleerd voor uw domein “voorbeeld.nl” in de fysieke map “/mijn_gegevens/web_apps/forum”. Om toegang te krijgen tot deze webtoepassing moeten bezoekers “voorbeeld.nl/mijn_gegevens/web_apps/forum” opgeven, een adres dat lastig is te onthouden en te lang om in te typen. U kunt een virtuele map aanmaken met de naam forum in de hoofdmap van uw virtuele host en deze virtuele map koppelen aan “/mijn_gegevens/web_apps/forum”. Bezoekers die nu toegang willen tot de webtoepassing hoeven alleen nog “voorbeeld.nl/forum” in te voeren, wat veel korter is en eenvoudiger te onthouden.

Verder in deze sectie:

Virtuele mappen aanmaken

ASP.NET voor virtuele mappen instellen

PHP voor virtuele mappen instellen

Toegang tot virtuele mappen instellen

Instellingen van virtuele mappen wijzigen

MIME-typen toevoegen en verwijderen