3. Submit Your Sites to Search Engines

Als u meer bezoekers voor uw site wilt en extra verkeer wilt genereren wanneer uw site eenmaal op internet is gepubliceerd, dan moet zorgen dat zoekmachines uw site weten te vinden. U kunt de positie van uw site in de zoekresultaten verbeteren door de volgende optimalisaties toe te passen voordat u de site aanmeldt:

  • Zorg dat in de tekst op uw webpagina’s veelgezochte groepen woorden voorkomen die relevant zijn voor het onderwerp van uw site. Noem bijvoorbeeld uw product of een onderwerp dat relevant is meerdere malen.
  • Zorg dat relevante zoekwoorden voorkomen in de tags <title> en <meta>. Sommige zoekmachines zoeken naar trefwoorden en beschrijvingen in metatags die op webpagina’s worden geplaatst en presenteren deze trefwoorden in de zoekresultaten.

Als u bijvoorbeeld software voor hostingautomatisering verkoopt, dan kunt u de volgende tags opnemen in de HTML-pagina’s van uw website:

<HEAD>
<TITLE>Ordering hosting automation software
</TITLE>
<META name="keywords" content="order,hosting,software">
<META name="description" content="Ordering Hosting Automation Software">
</HEAD>

Scheid de trefwoorden met een komma, zonder spaties.

Als u de website hebt geoptimaliseerd en naar uw cliëntaccount hebt gepubliceerd, dan kunt u deze aanmelden bij zoekmachines zoals Google, Yahoo, Bing en eventueel nog andere zoekmachines die populair zijn in het land waar uw website zich op richt.