Toegang tot databases met een verbindingsstring

Een andere manier waarop u verbinding met een database kunt maken is door een verbindingssstring te gebruiken. Een verbindingsstring is een tekenreeks die informatie bevat over een bron van data (meestal een database-engine), plus de informatie die nodig is om er verbinding mee te maken. Hoewel de exacte syntax van een verbindingsstring verschilt per gegevensbron (een verbindingsstring voor een MySQL-server ziet er bijvoorbeeld anders uit dan een bedoeld voor een PostgreSQL-server), is het vrijwel altijd nodig om de volgende gegevens op te geven:

 • Adres van database-server. Om achter het adres van uw database-server te komen doet u het volgende:

  1. Ga naar het tabblad Websites & domeinen en klik op Databases.
  2. Klik op de link Webadmin voor een of uw databases.
  3. Zoek aan de bovenkant van het scherm naar een ingang die begint met “Server: 10.58.103.102:3306”. In dit voorbeeld is ‘10.58.103.102’ het adres van de database-server. Als er een servernaam is opgegeven, zoals ‘localhost’, neem dan contact op met uw hostingprovider om het adres van uw database-server op te vragen.
 • Databasenaam. Om de precieze naam van uw database te weten te komen, ga naar het tabblad Websites & domeinen en u klikt op Databases om te lijst met uw databases te openen.

 • Gebruikersnaam en wachtwoord van de databasegebruiker. Om de gebruikersnaam van de databasegebruiker te achterhalen doet u het volgende:

  1. Ga naar het tabblad Websites & domeinen en klik op Databases.
  2. De naam vindt u in de kolom Gebruikers naast de database waarmee u verbinding wilt maken via de verbindingsstring.

  Als u het wachtwoord van de gebruiker niet meer weet, dan kunt u deze opnieuw instellen. Om het wachtwoord van de gebruiker opnieuw in te stellen doet u het volgende:

  1. Ga naar het tabblad Websites & domeinen en klik op Databases.
  2. Open Gebruikerbeheer en klik op de juiste naam in de kolom Naam.
  3. Geef het nieuwe wachtwoord op en bevestig deze. Klik op OK.

Dit document probeert geen diepgravende inleiding in de syntax van verbindingsstrings te geven. Als u meer over het onderwerp wilt weten, dan raden wij u aan de volgende site te bezoeken voor meer informatie https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/ms722656%28v=vs.85%29.aspx.