Een SSL/TLS-certificaat aanschaffen via Plesk

Notitie

Hier wordt de oude procedure beschreven zoals deze werd gebruikt in Plesk Onyx. Wij raden u aan gebruik te maken van de nieuwe procedure die wordt aangeboden door de SSL It!-uitbreiding in Plesk Obsidian.

Als u uw website met een SSL/TLS-certificaat wilt beveiligen, dan kunt er rechtstreeks een aanschaffen vanuit Plesk. U kunt er ook een aanschaffen bij een certificaatautoriteit of u kunt uw website beveiligen met een gratis zelfgetekend SSL/TLS-certificaat of met een certificaat waarover u al beschikt.

Om via Plesk een certificaat aan te schaffen gaat u naar Websites & domeinen > uw website > ** SSL/TLS-certificaten** > “Geavanceerde instellingen” > en u klikt op SSL/TLS-certificaat toevoegen. Vul de velden in die zijn gemarkeerd met het rode asterisk-symbool (*), zoals de certificaatnaam (deze gebruikt u het om het certificaat in de lijst met certificaten te identificeren), uw persoonlijke gegevens, de naam van het domein dat door het certificaat moet worden beschermd, enzovoort. Zorg ervoor dat alle informatie die u verstrekt correct is, omdat elke fout het certificaat ongeschikt kan maken en u mogelijk voor een nieuw certificaat moet betalen.

Notitie

Als u een wildcard SSL/TLS-certificaat wilt aanschaffen, dan moet u domeinnaam beginnen met een asterisk-teken (*). Bijvoorbeeld, een certificaat dat is gegenereerd voor *.voorbeeld.nl kan worden gebruikt voor het beveiligen van elk subdomein van voorbeeld.nl.

Als u klaar bent klikt u op SSL/TLS-certificaat aanschaffen. Hiermee wordt u doorgeschakeld naar de webwinkel van Plesk. Selecteer de gewenste certificaatautoriteit en ga verder met uw aankoop. U ontvang uw certificaat via e-mail in de vorm van een *.crt-bestand, een *.pem-bestand of als platte tekst.

Om uw website te beveiligen met een certificaat dat u hebt aangeschaft moet u deze eerst uploaden. Ga naar Websites & domeinen > uw website > SSL/TLS Certificaten > “Geavanceerde instellingen” en klik op de naam van het certificaat. U kunt deze vervolgens uploaden op de manier die hieronder wordt beschreven:

  • Als u het certificaat hebt ontvangen in de vorm van een *.crt of een *.pem-bestand, scrol dan naar beneden tot u de sectie Certificaatbestanden uploaden ziet en upload het bestand. Klik op Certificaat uploaden als u klaar bent.
  • Als u het certificaat hebt ontvangen als platte tekst, scrol dan naar beneden tot u de sectie Certificaat uploaden als tekst ziet en plak het certificaat in het juiste veld. Klik op Certificaat uploaden als u klaar bent.

Hiermee wordt het certificaat in uw opslag geplaatst. U kunt een lijst met alle SSL/TLS-certificaten in de opslag bekijken als u gaat naar Websites & domeinen > uw website > SSL/TLS-certificaten > “Geavanceerde instellingen”.

Nu is het certificaat geüpload, maar u moet het nog installeren. Ga naar Websites & domeinen > uw website > Hostinginstellingen. Selecteer in het menu Certificaat het certificaat dat u zojuist hebt geüpload en klik vervolgens op OK.