Toegang tot databases

Nadat u een database hebt aangemaakt en hier een databasegebruiker aan hebt toegewezen kunt u er toegang toe krijgen vanuit Plesk via de link onder Websites & domeinen > Databases. De links verschillen afhankelijk van het soort database:

  • phpMyAdmin voor MySQL-databases
  • pgMyAdmin voor PostgreSQL-databases
  • myLittleAdmin voor SQL Server-databases.

Notitie

Als u niet beschikt over de link, neem dan contact op met uw hostingprovider.

Als u deze hulpprogramma’s gebruikt om toegang te krijgen tot een database, dan gebruikt Plesk automatisch de gebruikersnaam en het wachtwoord van de bijbehorende databasegebruiker.

Als u uw database wilt openen met andere hulpprogramma’s (zoals SQL Server Management Studio) of u wilt andere toepassingen toegang geven, dan moet u voor deze hulpprogramma’s en toepassingen het volgende opgeven:

  • Om verbinding te maken met MySQL en PostgreSQL moet u de hostnaam (of het IP-adres) opgeven en de gebruikersnaam en het wachtwoord van de databasegebruiker. Om deze gegevens te bekijken klikt u op de link Verbindingsinformatie onder de naam van de database.
  • Om u verbinding te maken met Microsoft SQL Server moet u ook de Microsoft SQL Server-instantie opgeven. Voor Microsoft SQL Server 2012, 2014 en 2016 maakt Plesk gebruik van benoemde instanties (respectievelijk MSSQLSERVER2012, MSSQLSERVER2014 en MSSQLSERVER2016). De host kan bijvoorbeeld worden opgegeven als mijndomein.nl\MSSQLSERVER2012 of 123.123.123.123\MSSQLSERVER2012.