Uw website beschermen met een SSL/TLS-certificaat

Notitie

Hier wordt de oude procedure beschreven zoals deze werd gebruikt in Plesk Onyx. Wij raden u aan gebruik te maken van de nieuwe procedure die wordt aangeboden door de SSL It!-uitbreiding in Plesk Obsidian.

Als u uw website met een SSL/TLS-certificaat wilt beveiligen, dan kunt u een certificaat gebruiken waarover u al beschikt.

Eerst moet u het certificaat uploaden. Ga hiervoor naar Websites & domeinen > uw website > SSL/TLS-certificaten > “Geavanceerde instellingen” en klik op SSL/TLS-certificaat toevoegen.

Geef het certificaat een naam (zodat u het certificaat later kunt herkennen in de lijst met alle certificaten) en upload het bestand zoals hieronder beschreven:

  • Als u het certificaat opslaat in de vorm van *.key en *.crt -bestanden, scrol dan naar beneden tot u de sectie Certificaatbestanden uploaden ziet en upload de bestanden. Als zowel het certificaat als de private sleutel van het certificaat zijn verpakt in een *.pem-bestand, dan kunt u deze simpelweg twee keer uploaden: een keer als de private sleutel en nogmaals als het certificaat. Klik op Certificaat uploaden als u klaar bent.
  • Als u het certificaat als tekst opslaat, scrol dan naar beneden tot u de sectie Certificaat uploaden als tekst ziet en plak de delen met het certificaat en de private sleutel in de juiste velden. Klik op Certificaat uploaden als u klaar bent.

Als u de bovenstaande stappen volgt wordt het certificaat in uw opslag geplaatst. U kunt een lijst met alle SSL/TLS-certificaten in de opslag bekijken als u gaat naar Websites & domeinen > uw website > SSL/TLS-certificaten > “Geavanceerde instellingen”.

Nu het certificaat is aangemaakt, moet u het installeren. Ga naar Websites & domeinen > uw website > Hostinginstellingen. Selecteer in het menu Certificaat het certificaat dat u zojuist hebt aangemaakt en klik vervolgens op OK.