Aanmelden bij Plesk

Om u bij Plesk aan te melden opent u uw browser en geeft u

https://<your domain name or the server IP address>:8443

op in de adresbalk. De aanmeldpagina van Plesk zal nu worden geopend.

image-77964.png

Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op en klik op Aanmelden. Als u Plesk in een specifieke taal wilt zien, selecteer dan de gewenste taal in het menu “Schermtaal” vóór u zich aanmeldt.

Als u zich voor de eerste keer aanmeldt en u weet niet zeker wat uw gebruikersnaam en wachtwoord zijn, controleer dan uw e-mail voor een bericht van uw hostingprovider. Hier kunt u uw gebruikersnaam en uw wachtwoord waarschijnlijk terugvinden. Als u zich nog steeds niet kunt aanmelden, neem dan contact op met uw hostingprovider voor ondersteuning.

Notitie

Plesk is niet uw hostingprovider en is niet verantwoordelijk voor het hosten van uw website.

Aanmelden bij Plesk via Social Login

U kunt zich bij Plesk aanmelden met een extern account van een van de volgende diensten:

 • Sociale netwerken, zoals Google, GitHub en Facebook.
 • De dienst My Plesk waar u licenties kunt beheren die u hebt aangeschaft in de webwinkel van Plesk.

U kunt zich ook gewoon blijven aanmelden met uw Plesk-gebruikersnaam en het wachtwoord dat daarbij hoort.

Als het e-mailadres in uw Plesk-profiel overeenkomt met het e-mailadres waarmee u bent geregistreerd voor een Google-, GitHub-, Facebook- of My Plesk-account, dan kunt u zich direct met dit account aanmelden bij Plesk.

Aanmelden bij Plesk met een ander account:

 1. Klik op het pictogram van de dienst die u wilt gebruiken om u bij Plesk aan te melden (het e-mailadres waarmee u bent geregistreerd bij de dienst moet gelijk zijn aan het e-mailadres in uw Plesk-profiel).

  image-icon.png

 2. U zult gevraagd worden om op een link te klikken om uw aanmeldgegevens van de dienst naar Plesk te verzenden. Om te voorkomen dat u in de toekomst opnieuw op deze link moet klikken, schakelt u het selectievakje ‘… voor 365 dagen vertrouwen en dit dialoogvenster niet meer weergeven’ voordat u op de link klikt.

  image-79293.png

Als het e-mailadres van een extern account (Google, GitHub, Facebook of My Plesk) dat u wilt gebruiken om u bij Plesk aan te melden niet overeenkomt met het e-mailadres in uw Plesk-profiel, dan moet u eerst het externe account aan uw Plesk-account koppelen.

Een extern account aan Plesk koppelen:

 1. Ga naar Account en klik op Mijn profiel.

 2. Klik op het pictogram dat overeenkomt met het externe account dat u wilt gebruiken om u bij Plesk aan te melden. Grijze pictogrammen geven aan welke diensten nog niet aan uw Plesk-account zijn gekoppeld en die u niet kunt gebruiken om u bij Plesk aan te melden.

  image-link.png

 3. U zult gevraagd worden om op een link te klikken om uw aanmeldgegevens van de dienst naar Plesk te verzenden. Om te voorkomen dat u in de toekomst opnieuw op deze link moet klikken, schakelt u het selectievakje ‘… voor 365 dagen vertrouwen en dit dialoogvenster niet meer weergeven’ voordat u op de link klikt.

  image-79295.png

 4. Het externe account is nu aan uw Plesk-account gekoppeld.

  image-linked.png

  Herhaal stap 2 en 3 als u meerdere accounts wilt koppelen.

 5. Klik op OK.

Nu kunt u zich bij Plesk aanmelden met het externe account dat u hebt gekoppeld.