Beperkingen voor uitgaande mail

Uw hostingprovider kan grenzen stellen aan het aantal uitgaande e-mailberichten per uur, meestal om het bewust of onbewust versturen van spam tegen te gaan. Elk abonnement, domein en postvak kent een eigen beperking. De waarden van de beperkingen worden standaard bepaald door de hostingprovider.

U wilt wellicht de beperking minder streng instellen om meer e-mails te kunnen versturen, of u wilt de waarde verlagen om het versturen van excessief veel e-mails te voorkomen.

Het aantal uitgaande berichten dat wordt verstuurd door een bovenliggend object (zoals een abonnement) wordt berekend als de som van de e-mailberichten die worden verstuurd door de onderliggende objecten (zoals domeinen). De beperkingen werken als volgt:

 • De som van berichten van alle domeinen in een abonnement kan niet groter zijn dan de beperking van dat abonnement.
 • De som van berichten van alle postvakken binnen een domein kan niet groter zijn dan de beperking van dat domein.

Notitie

De beperking van een bovenliggend object is belangrijker dan de individuele beperkingen van onderliggende objecten. Om een voorbeeld te geven: als de beperking van een abonnement is bereikt, dan kan geen enkel domein binnen dat abonnement nog mail versturen, zelfs niet als het domein zelf de beperking nog niet heeft bereikt. Op eenzelfde manier geldt dat als de beperking voor een domein is bereikt, geen enkel postvak binnen dat domein nog mail kan versturen, ongeacht het feit dat sommige postvakken hun individuele beperking nog niet hebben bereikt.

Notitie

De onderstaande opties worden alleen weergegeven als de beperking van uitgaande mail door uw provider is ingeschakeld. Het kan ook zijn dat bepaalde beperkingen niet beschikbaar zijn (bijvoorbeeld de beperking van het aantal uitgaande berichten per postvak), afhankelijk van de mailserver die door Plesk wordt gebruikt.

Beperkingen stellen aan het aantal uitgaande e-mailberichten van een domein:

 1. Ga naar Websites & domeinen > Mail > het tabblad Mail-instellingen en selecteer een of meer domeinen waarvoor u de beperking wilt wijzigen door de juiste selectievakjes te selecteren.
 2. Klik op Uitgaande berichten beperken in de werkbalk.
 3. Het veld Beperking van uitgaande berichten bewerken.

Beperkingen stellen aan het aantal uitgaande e-mailberichten van een postvak:

 1. Ga naar Websites & domeinen > Mailinstellingen voor het domein waar het postvak bij hoort > tabblad E-mailadressen, en selecteer de selectievakjes voor een of meer e-mailadressen waarvoor u de beperking wilt wijzigen.

 2. Klik op Uitgaande berichten beperken in de werkbalk.

 3. Het veld Beperking van uitgaande berichten bewerken.

  U kunt eventueel ook klikken op het e-mailadres en Het maximaal aantal uitgaande e-mailberichten bewerken.

Voor gedetailleerde statistieken en voor het bewerken van de beperkingen van het aantal uitgaande berichten (voor een abonnement):

 1. Ga naar Websites & domeinen > Controle van uitgaande mail.

  U kunt ook gaan naar Websites & domeinen > Mail-instellingen voor het hoofddomein > het tabblad Controle van uitgaande mail, waarna u klikt op de link Controle van uitgaande mail.

 2. Het tabblad Algemeen toont het aantal Plesk-objecten dat heeft geprobeerd de beperkingen te overschrijden en geeft ook precies aan om welke objecten het gaat.

 3. Voor details over een specifiek Plesk-object gaat u naar het bijbehorende tabblad (E-mailadressen, domeinen of Abonnementen). Klik op het juiste object en bekijk het verslag Pogingen om mail te versturen na het bereiken van de grenswaarde.

  Daarnaast zijn er in de sectie Verzonden berichten dagelijkse statistieken per uur beschikbaar voor een specifiek Plesk-object: U kunt het aantal pogingen om excessief veel mail te versturen zien per uur op een specifieke dag.

Notitie

Berichten verstuurd aan abonnees van verzendlijsten worden niet meegerekend in de controle van uitgaande mail.