Backup Servers

Dutchwebhosting Backup Servers

Dutchwebhosting biedt ook volwaardige backup servers aan. Dit zijn zeer betrouwbare stand-alone servers met een minimaal aantal services (diensten) die draaien op de achtergrond. Dit komt ten goede van de stabiliteit van de server, hetgéén van groot belang is bij zogenaamde backup servers.

Deze backup servers zijn in eerste instantie bedoelt voor het uploaden en plaatsen van Plesk backups en/of DirectAdmin backups, maar kan vanzelfsprekend ook gebruikt worden voor uw eigen bestanden. De server is zeer goed en veilig afgeschermd tegen buitenstaanders. Immers wilt u niet dat derden met uw bestanden aan de haal kunnen gaan.

Ondanks het feit dat wij reeds een zeer betrouwbare en goede backup-oplossing hadden in de vorm van Backupmaster, kregen wij herhaaldelijk het verzoek van onze klanten voor dedicated stand-alone backup machines als een all-round backup-oplossing. Uiteraard luistert Dutchwebhosting naar zijn/haar klanten en vandaar dat wij na intern overleg met onze technici tot deze stabiele backup server oplossing kwamen, waarbij veiligheid voorop stond.

 

 

Configuratie Backup Servers

Backup Servers Dutchwebhosting

De backup servers van Dutchwebhosting moesten naar ons inziens aan een drietal eisen voldoen; veiligheid, stabiliteit en toegankelijkheid. Na intern overleg met onze technici zijn wij van mening dat met deze backup servers hieraan wordt voldaan. Daarnaast wilden wij het motto hanteren "less is more", waarbij het verminderen van het aantal draaiende achtergrond processen (zogenaamde "services") tot een minimaal aantal werd beperkt, dit ter verbetering van de stabiliteit van de backup server.

Hieronder vindt u kort en duidelijk overzicht van hoe de backup servers zijn geconfigureerd:

  • CentOS 7; het meest stabiele en betrouwbare besturingssysteem van dit moment
  • PureFTPd; de door ons gebruikte FTP-dienst welke zorgt voor snelle en stabiele verbindingen (via TLS/SSL)
  • Een absoluut minimaal aantal aan achtergrond processen / diensten; dit ter bevordering van de serverstabiliteit
  • Fail2Ban & iptables; dit om eventuele indringers een halt toe te roepen
  • Een minimale PHP-versie; dit is een zeer uitgeklede PHP-versie als aanvulling t.b.v. processen en diensten
  • MariaDB 10.1 database; hierin wordt de FTP-gebruiker en diens wachtwoord opgeslagen (met MD5 encryptie)
  • Minimaal een dual-core processor van 2.8 Ghz. voor het snel uitvoeren van diverse (backup) taken
  • 2 GB RAM; meer dan voldoende voor alle nodige taken die verwacht worden van de backup server

 

 

De backup server wordt binnen 1 uur opgeleverd (tijdens kantooruren en na ontvangst van de overéénkomst). U krijgt dan 1 FTP-account waarmee u toegang heeft tot uw backup server. Ook kan u dit account gebruiken voor bijvoorbeeld Plesk en DirectAdmin. Ten behoeve van de veiligheid krijgt u geen SSH access tot de server. Zoals aangegeven is dit puur en alleen in verband met de veiligheid van de server en omgeving hiervan.