ImunifyAV+

ImunifyAV+

ImunifyAV+ is ons nieuwe alternatief voor Patchman, nadat Patchman medio 2017 is overgenomen door een Amerikaans bedrijf (SiteLock). Door een verschil van (persoonlijk) inzicht en (voor ons) drastisch gewijzigde prijzen, hebben wij besloten om Patchman zo spoedig mogelijk uit te faseren. Dit om vervolgens op zoek te gaan naar een snel, betrouwbaar en vooral betaalbaar alternatief; niet alleen voor ons, maar uiteraard ook voor onze klanten. Uiteindelijk, na lang testen, kwamen wij dus uit bij het gerenommeerde ImunifyAV+.

ImunifyAV+ is de betaalde variant van ImunifyAV van Cloudlinux. Dankzij ImunifyAV+ blijven uw hostingaccounts, servers en websites vrij van malware. ImunifyAV+ detecteert schadelijke code in verschillende bestanden, zoals PHP (denk hierbij met name aan websites die gebouwd zijn op basis van Wordpress, Joomla, Drupal en dergelijke) en zelfs HTML bestanden. ImunifyAV+ beschikt over een zeer geavanceerd detectiesysteem die meer dan 97% malafide code en virusstammen kan detecteren en kan opschonen.

 

De voordelen van ImunifyAV+

Zeer geavanceerde malware detectie Detecteer elk type schadelijk bestand, inclusief achterdeuren, webshells, virussen, hackertools, ‘blackhat SEO’ -scripts, phishing-pagina's en vele andere.
Malware opschonen met één klik Als malware wordt gedetecteerd, verwijdert u deze automatisch met één klik. Geavanceerde technieken voor het verduidelijken van bestanden maken detectie van versleutelde schadelijke code in bestanden mogelijk, waarvan meer dan 97% automatisch kan worden opgeschoond.
Management configuratiescherm Met een gebruiksvriendelijke GUI kunt u de beveiliging en computerbronnen voor alle websites en gebruikers op een server bewaken en beheren.

ImunifyAV+ is een intelligente antivirus- en beveiligingstool voor websites met automatische opschoning van malware met één klik, reputatiebewaking van domeinen en statuscontrole op zwarte lijst. ImunifyAV+ is beschikbaar en te bestellen voor o.a. Plesk, DirectAdmin en LAMP servers.

 

Alle kenmerken van ImunifyAV+

 • Geef uw klanten volledige, geautomatiseerde beveiliging tegen virussen, adware, spyware, trojaanse paarden en wormen.
 • ImunifyAV+ malware virus
 • ImunifyAV+ Ondersteunt WordPress, Joomla, Magento, Drupal, MODx, Bitrix en andere op php gebaseerde CMS's en statische html-websites.
 • Automatische opschoning van malware met één klik, geplande en on-demand scans van websites en gedetailleerde rapporten.
 • Verminder ondersteuningsoproepen van klanten die u de schuld geven dat de website is gehackt.
 • ImunifyAV+ malware trojan
 • ImunifyAV+ bevat een volledig uitgeruste malware-bestandsscanner, reputatie en statuscontrole op de zwarte lijst.
 • Detecteert alle soorten schadelijke bestanden, waaronder achterdeuren, webshells, virussen, hackertools, 'blackhat SEO'-scripts, phishing-pagina's en andere.
 • Bewaakt de reputatie en blackliststatus van domeinen tegen meer dan 60 beveiligingsservices, waaronder Google SB, Yandex SB, McAfee, ESET, Kaspersky.
 • ImunifyAV+ malware danger
 • UI-stroom geoptimaliseerd voor veiligheidsbewaking van honderden gebruikers en duizenden domeinen per server.
 • ImunifyAV+ maakt automatische opschoning met één klik, geplande websitescontrole, meldingen van beheerders en gebruikers over malwaredetectie mogelijk, evenals beheer van gebruikersrechten en introduceert het tabblad Gebruiker met een samenvatting en scanresultaten.
 • Herken gevaarlijk gedrag in realtime en maak het onmiddellijk schoon zodra het is gedetecteerd en bied het als extra bovenop uw services aan uw klanten.

ImunifyAV+ is beschikbaar en te bestellen voor o.a. Plesk, DirectAdmin en LAMP servers.

ÏmunifyAV Plus

 

Werkwijze ImunifyAV+ op een server

ImunifyAV+ werkwijze

ImunifyAV werkt als een normale antivirus: het zoekt tijdens het scannen naar het schadelijke stuk code in de bestanden van een website en toont geïnfecteerde bestanden in het rapport wanneer het scannen is voltooid. Als de gebruiker ervoor kiest om malware op te schonen, verwijdert de antivirus ofwel een stukje schadelijke injectie in het bestand of verwijdert hij het hele bestand, afhankelijk van de gedetecteerde bedreiging.

Als het hele bestand een webshell of deuropening is of een ander type kwaadaardig bestand, dan verwijdert antivirus het volledig. Als er aan het begin of aan het einde of ergens in het midden van het bestand maar een kleine injectie is, wordt het exacte kwaadaardige stukje code verwijderd, maar blijft de rest ongewijzigd. Over het algemeen verwijdert de antivirus de malware en houdt een website actief.

Er is een optie in de instellingen die bepaalt of het bestand moet worden verwijderd of alleen moet worden ingekort (de inhoud van het bestand wordt volledig verwijderd, maar het bestand zelf blijft op het bestandssysteem leeg en heeft een bestandslengte van nul).

De afkapping is veiliger dan verwijdering, want als het bestand is opgenomen in een databasesjabloon of een ander systeembestand of een configuratiebestand, kan de website na een opschoning kapot gaan. Daarom gebruikt de antivirus standaard een veiligere opschoning om de website altijd goed te laten werken. Maar je kunt deze optie uitschakelen in de instellingen, zodat de antivirus het bestand volledig verwijdert als het hele bestand malware is.

 

Wat te doen na opschoning met ImunifyAV+

Wanneer ImunifyAV+ malware (schadelijke bestanden, waaronder achterdeuren, webshells, virussen, hackertools, 'blackhat SEO'-scripts, phishing-pagina's) heeft gevonden en deze vervolgens verwijderd heeft, dan is het raadzaam om de volgende extra (veiligheids) stappen uit te voeren om te voorkomen dat men nogmaals toegang heeft tot uw bestanden c.q. website:

 • Update de CMS-versie (bijvoorbeel Wordpres, Drupal, Joomla, etc.) en werk elke plugin / thema bij
 • Schakel tweefactorauthenticatie in voor het CMS-beheerderspaneel voor extra veiligheid
 • Stel nieuwe sterke en willekeurige wachtwoorden in voor elk account (FTP, email, database, beheerderspaneel)
 • Isoleer websites van elkaar onder één hostingaccount of plaats ze op verschillende accounts om kruisbesmetting te voorkomen
 • Maak gebruik van de nieuwste PHP-versie die beschikbaar is op de server, wanneer u dit nog niet doet

Op die manier beveiligd u uw website(s) tegen derden en maakt u uw website ook een stuk veiliger voor de bezoekers van de website.

ImunifyAV+ is beschikbaar en te bestellen voor o.a. Plesk, DirectAdmin en LAMP servers.