Backupmaster - De alles-in-1 back-up oplossing

Backupmaster

Al jaren geleden zag Dutchwebhosting de nood in van het hebben van goede en vooral betrouwbare back-ups. Door de jaren heen hebben wij diverse software oplossingen hiervoor gebruikt. Maar telkens waren wij niet geheel tevreden met deze back-up oplossingen. Zo waren er diverse verschillende problemen, denk aan; gebruik van teveel hardware resources (processor en geheugen), vastlopende processen, back-ups die niet hersteld konden worden, MySQL database problemen en ondersteuning, hoge kostprijs en ga zo maar door. Al met al konden wij niet tevreden zijn met een dergelijke back-up oplossing.

Vanwege de vele ergenissen en problemen met de beschikbare back-up oplossingen hebben wij (inmiddels 4 jaar geleden alweer) besloten om ons eigen back-up software te laten ontwikkelen. Na ruim een jaar van (uitvoerig) testen was deze nieuwe backup oplossing dan ook eindelijk klaar. Volledig betrouwbaar, gebruikt weinig resources en voorzien van de belangrijkste functies die wij nodig achten voor betrouwbare back-ups. Het resultaat hiervan is Backupmaster! Gewoon goede back-ups (voor websites en/of servers) met daarnaast een aparte back-up procedure voor MySQL databases. Met die laatste kun je ook individuele MySQL tabellen herstellen c.q. restoren, wanneer deze beschadigd zijn. De perfecte back-up oplossing voor de hostingwereld!

Backupmaster de alles-in-1 back-up oplossing

 

Voor alle diensten beschikbaar

Backupmaster is verkrijgbaar voor alle diensten die Dutchwebhosting aanbiedt. Denk hierbij niet alleen aan hosting en reseller pakketten, maar ook voor complete servers (VPS/DPS). Backupmaster voor servers is verkrijgbaar in verschillende abonnementen, waarbij de enige verschillen onderling data retentie zijn (7, 14 en 28 dagen) en daarnaast de standaard toegekende hoeveelheid ruimte voor uw server backups of website backups. Gemaakte backups van servers en gemaakte backups van websites worden beveiligd (met militaire encryptie) opgeslagen naar onze cloud storage nodes. Dit zijn individuele nodes met veel opslagruimte die volledig van de buitenwereld afgeschermd zijn. Het resultaat? Niet alleen goede en betrouwbare backups, maar ook backups die gewoon veilig staan en waar alleen wij (direct) toegang toe hebben. Uiteraard is Backupmaster ook beschikbaar voor webhosting pakketten (Plesk/DirectAdmin) en voor reseller pakketten. In de laatste twee gevallen betaald u vast bedrag per kwartaal of per jaar en heeft u geen extra kosten. Wij zorgen ervoor dat er goede backups gemaakt worden van uw emails, bestanden, databases en dergelijke.

 

De voordelen van Backupmaster

Vandaag de dag zijn back-ups altijd noodzakelijk. Of u nu back-ups maakt van uw computer, website of complete server; het is gewoon een aanbevolen noodzaak. Zo hebben bijna alle servers een RAID-configuratie. Alhoewel dit een extra laag van veiligheid verschaft inzake uw data voorkomt dit niet dataverlies bij diefstal, ransomware en menselijke fouten. Daarom is het altijd aan te bevelen om betrouwbare en veilige back-ups te hebben. Voor een minimale meerprijs kan u al gebruik maken van Backupmaster. Zie hieronder de verschillende voordelen die Backupmaster vandaag de dag biedt.

Bescherming computer virus Bescherming tegen computer virus Uw server of website getroffen door een computer virus? Alle data kwijt of niet bereikbaar? Voorkom dit met beveiligde back-ups van Backupmaster.
Bescherming diefstal Bescherming tegen diefstal Diefstal van data (bestanden, databases, emails e.d.) is ronduit vervelend. Maar met Backupmaster heeft u in ieder geval betrouwbare back-ups.
Bescherming fysieke rampen Bescherming tegen fysieke rampen Brand veroorzaakt door kortsluiting komt nog altijd vaak voor. Hierdoor kan u al uw data verliezen. Voorkom dit met back-ups van Backupmaster.
Bescherming hardware falen Bescherming tegen hardware falen Er bestaat altijd een kans dat een server of een computer kan crashen. Met Backupmaster heeft u dan altijd goede en recente back-ups ter beschikking.
Bescherming menselijke fout Bescherming tegen menselijke fout Abusievelijk bestanden, database of emails verwijderd? Normaliter is dit dan definitief, maar niet met Backupmaster. Altijd back-ups van alles voor handen.
Bescherming natuurrampen Bescherming tegen natuurrampen Denk aan de recente overstromingen in Limburg. Als u Backupmaster afneemt, dan heeft u in ieder geval betrouwbare back-ups van al uw waardevolle data.
Bescherming ransomware Bescherming tegen ransomware Getroffen door ransomware? Betaal geen absurde bedragen! Zorg ervoor dat u Backupmaster heeft en u heeft altijd uw data weer voor handen.
Bescherming dataverlies Bescherming tegen dataverlies Om welke reden dan ook uw data verloren? Met Backupmaster heeft u altijd meerdere back-ups van de afgelopen 7, 14 of 28 dagen ter beschikking.

 

Zelfgemaakte back-ups via Plesk/DirectAdmin

Bij alle diensten of producten van Dutchwebhosting (webhosting pakketten, reseller pakketten of een eigen server) kan u natuurlijk ook zelf back-ups maken (bijvoorbeeld via de Plesk of DirectAdmin interface). Dus u bent niet per se verplicht om een Backupmaster abonnement af te nemen. Echter dient u wel rekening te houden met het feit dat deze zelfgemaakte back-ups ruimte kost binnen uw webhosting pakket, reseller pakket of server. En wat als de server crasht, hoe uitzonderlijk dit ook kan zijn? Juist, dan heeft u ook niks aan uw back-ups! Voor een minimale meerprijs voor Backupmaster bent u van dit mogelijke probleem ook verlost en daarnaast bent u ervan verzekerd dat u altijd zeer betrouwbare back-ups ter beschikking heeft.

Naast de zelfgemaakte back-ups op dezelfde server op te slaan, zien wij ook (met name server klanten) die back-ups extern opslaan naar bijvoorbeeld een FTP-server, Google Drive, Dropbox, etc. Uiteraard is het maken van een externe back-up altijd goed! Maar hou er wel rekening mee dat dit wel bandbreedte oftewel datatraffic per dag, per week of per maand kost (afhankelijk van hoe vaak u back-ups maakt uiteraard). Daarnaast kunnen wij geen support leveren op dergelijke externe back-ups. Wij maken vaak mee dat de back-ups niet 100% betrouwbaar zijn (bij een server crash bijvoorbeeld) en u bent in dat soort gevallen op uzelf aangewezen of tegen tech kosten. Met back-ups van Backupmaster heeft u dit probleem niet. U heeft dan altijd betrouwbare back-ups ter beschikking van iedere dag met een retentie van 7, 14 of 28 dagen. Ook is Backupmaster voor onze support medewerkers en technici altijd 24/7 beschikbaar en kunnen wij hier direct mee aan de slag gaan bij eventuele calamiteiten. Waarom zou u voor de een minimale meerprijs van Backupmaster zelf gaan zitten rommelen en hoop tijd en energie hierin steken?

 

Voor wie is Backupmaster

Backupmaster is beschikbaar voor alle diensten die Dutchwebhosting aanbiedt. Dus niet alleen voor servers, maar ook voor hostingaccounts. Met Backupmaster heeft u gewoon een zeer betrouwbare backup oplossing en bent u nooit meer bestanden en/of emails kwijt. Ook heeft u gewoon een goede back-up bij een crash van uw systeem. Backupmaster maakt gebruik van twee verschillende processen. Zo zorgt het ene Backupmaster proces voor back-ups van alle bestanden en mappen, terwijl het andere Backupmaster proces back-ups maakt van uw MySQL (of MariaDB) database. Op die manier heeft u altijd een volledige back-up van beide zaken. Met Backupmaster heeft u geen kopzorgen meer over de betrouwbaarheid van uw backups en kan u zich met andere zaken bezig houden.

Backups van emails

Email backups

Backups van bestanden en mappen

Bestand backups

Backups van databases

Database backups

Backups van servers

Server backups

Dus, of u nu een website heeft met emailaccounts of een complete server bij Dutchwebhosting, Backupmaster is door iedere klant bij ons tegen minimale meerprijs te bestellen. Op die manier heeft u niet alleen altijd backups van uw omgeving, maar zijn deze ook nog eens veilig opgeslagen (via militaire encryptie) op onze storage cloud nodes. Iedere cloud storage node bestaat uit meerdere zeer betrouwbare SAS schijven in RAID 6 configuratie. Daarmee kunnen twee schijven uitvallen zonder dataverlies. Daarnaast wordt iedere cloud storage node 24/7 gemonitord op mogelijke problemen.

Backupmaster is vandaag de dag ook beschikbaar voor desktop computers! Bescherm nu uw bestanden op een Windows of MacOS computer. Interesse hierin? Stuur ons dan een email en wij zullen u een passen aanbod doen. Waarom het risico lopen dat u waardevolle foto's of bestanden kwijt bent?

Meerverbruik van Backupmaster

Backupmaster voor webhostingaccounts en reseller pakketten hebben geen limieten op de toegestane hoeveel data inzake de opgeslagen backups binnen Backupmaster. Dus u betaald altijd een vast bedrag voor uw Backupmaster abonnement (voor uw hostingpakket of reseller pakket) en u krijgt dus niet te maken met nacalculatie. U krijgt bij een dergelijke abonnement voor een webhostingpakket of reseller pakket geen toegang tot de Backupmaster interface. Indien u een restore wenst van bestanden, databases of emails, dan kan u hiervoor een support ticket aanmaken. Wij zullen dan de restore voor u (kosteloos) uitvoeren. Dit kan tot 3x per jaar gratis. Daarbuiten zal een minimale fee worden berekend.

Een Backupmaster abonnement bij servers (VPS/DPS) werkt iets anders. Wij installeren en configureren Backupmaster op uw server en u krijgt daarbij aparte inloggegevens voor Backupmaster t.b.v. uw server. U kan dus zelf (extra) backups maken of zelf restores uitvoeren van en naar uw server. Dit geheel zonder tussenkomst van ons. Backupmaster voor servers zijn in verschillende abonnementen te verkrijgen. Deze Backupmaster back-up abonnementen zijn gebasseerd op het aantal dagen retentie (7, 14 en 28 dagen) tesamen met verschillende waarden inzake de opslagruimte. Zo zal het backup abonnement met 28 dagen retentie meer opslagruimte voor backups bieden als het back-up abonnement met 7 dagen retentie.

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen wordt er bij Backupmaster voor webhosting of reseller pakketten geen gebruik gemaakt van nacalculatie. De enige extra kosten waar u mee te maken kunt krijgen bij deze diensten is wanneer u meer dan 3x per jaar iets wenst te laten restoren. Bij uw Backupmaster abonnement t.b.v. een server (VPS/DPS) kan u wel te maken krijgen met nacalculatie. Maar wees gerust! De kosten op basis van nacalculatie zijn minimaal en wij gaan echt niet iedere maand kijken welk abonnement nu teveel gebruikt. Wij doen dit slechts één keer in de zoveel tijd. De kosten op basis van nacalculatie is slechts 0.50 Euro per GB. Dus die kosten vallen ook enorm mee.