Een SSL certificaat staat voor 'Secure Socket Layer' en zorgt ervoor dat alle data die tussen de webserver en browser wordt verstuurd geheim blijft voor buitenstaanders. Dit betekent dat de gegevens die tijdens een betaling heen en weer worden verzonden versleuteld / encrypted zijn. Hierdoor wordt zowel de verstuurde informatie als de legitimatie van de verzender/ontvanger gewaarborgd. Websites die over een SSL certificaat beschikken zijn herkenbaar aan het gesloten slotje en https:// in de adresbalk. SSL certificaten zijn dus kleine gegevensbestanden die een cryptografische key digitaal aan de gegevens van een bedrijf koppelen.
Een SSL certificaat is bovendien erg belangrijk voor de identiteit van de website en de eigenaar daarvan. Het geeft vertrouwen. Bezoekers van de website weten dat er veilig met hun persoonsgegevens wordt omgegaan en kwaadwillenden dit niet kunnen 'afluisteren'. Door het certificaat weten ze bovendien dat de gegevens alleen bij de eigenaar terecht zullen komen. Ook het belang van een gerenommeerd merk, dat bekend staat om een gedegen validatie en door grote bedrijven wordt gebruikt, mag niet worden onderschat. Door een bekende naam zullen bezoekers de site sneller vertrouwen.
Een SSL certificaat bevat onder andere de volgende belangrijke gegevens:
Een bedrijf moet het SSL certificaat op zijn webserver installeren om veilige sessies met browsers te kunnen bieden. Afhankelijk van het aangevraagde type SSL certificaat, moet het bedrijf verschillende validatieniveaus doorlopen. Zoals aangegeven zijn er verschillende validatiemethoden voor de SSL Certificaten, namelijk domeinnaam gevalideerd (DV), organisatie gevalideerd (OV) en extended gevalideerd (EV). Bovendien zijn er meerdere types certificaten.
Dutchwebhosting biedt een groot scala (professionele) SSL certificaten aan. Alle SSL certificaten die door Dutchwebhosting worden verkocht worden uitgegeven door het gerenomeerde en zeer betrouwbare GeoTrust. De SSL (Secure Socket Layer) certificaten worden volledig ondersteund door 99.8% van alle browsers en zijn gelijk aan die van onder andere Thawte en Verisign. Hieronder een compleet overzicht van alle beschikbare categoriën en SSL certificaten die Dutchwebhosting aanbiedt.
Per januari 2025 zijn wij gestopt met het aanbieden van SSL-abonnementen met een looptijd van meerdere jaren. De reden hiervoor is dat het onderhoud en beheer hiervan niet in verhouding staat tot de beperkte opbrengsten. Voor bestaande abonnementen blijven wij uiteraard ondersteuning bieden gedurende de resterende looptijd. Nieuwe abonnementen met een meerjarige looptijd worden echter niet meer geaccepteerd. In dat geval dient u zelf tijdig een nieuw SSL-certificaat aan te schaffen.
Waarom een SSL certificaat aanschaffen en gebruiken? Lees de informatie hier.
Bestel een SSL certificaat
De Regular SSL certificaten van Dutchwebhosting worden zeer snel uitgegeven en zijn in verhouding zeer voordelig. De meeste aanvragers voor dit type SSL certificaat zijn hostingbedrijven, ICT dienstverleners, webwinkels en applicatie ontwikkelaars. Samengevat; mensen of bedrijven die dus snel een SSL certificaat nodig of willen hebben op een single root en daarnaast gemakkelijk te installeren is en tevens grote ondersteuning biedt.
Onder 'Regular SSL certificaten' biedt Dutchwebhosting de volgende uitvoeringen:
Met het Wildcard SSL certificaat kunt u meerdere websites - lees: subdomeinen - beveiligen met één enkel SSL Certificaat. Voor organisaties die een enkele domeinnaam gebruiken maar met verschillende subdomeinen werken is een Wilcard SSL certificaat een aantrekkelijke en efficiënte manier om alle subdomeinen te beveiligen zonder dat het nodig is meerdere certificaten te beheren. Enkele voorbeelden van subdomeinen kunnen zijn: winkel.xx.nl, webmail.xx.nl, www.xx.nl, admin.xx.nl, etc. De domeinnaam xx.nl is hier slechts als voorbeeld gebruikt.
Onder 'Wildcard SSL certificaten' biedt Dutchwebhosting de volgende uitvoeringen:
De Business SSL certificaten van Dutchwebhosting zijn op organisatie gevalideerde SSL certificaten en geeft in het certificaat de naam van de organisatie weer. Hierdoor zal het langer duren voordat het SSL certificaat kan worden uitgegeven. Immers dient eerst een domeinnaam & bedrijfsvalidatie controle uitgevoerd te worden.
Onder 'Business SSL certificaten' biedt Dutchwebhosting de volgende uitvoeringen:
De eerste stap naar het aanvragen van uw SSL certificaat is het aanmaken van een CSR (Certificate Signing Request). Alvorens uw CSR aan te maken, moet u om het volgende denken: Het 'Common Name'-veld (CN) moet de 'Fully Qualified Domain Name' (FQDN) zijn oftewel, in andere woorden, het website adres waarvoor u uw SSL certificaat wilt gaan gebruiken.
Een voorbeeld: u heeft de domeinnaam xx.nl. En u wilt het SSL certificaat hebben op sslnaam.xx.nl. Dan vult u bij het 'Common Name'-veld (CN) in: sslnaam.xx.nl (en dus niet www.xx.nl, xx.nl, www.xx.nl of dergelijke). Voor het aanvragen van een Wildcard SSL certificaat vul je in de CSR bij het 'Common Name'-veld (CN) een * ( asterisk) in voor het subdomein, dus bijvoorbeeld *.xx.nl (en geen www.xx.nl of *.www.xx.nl). De asterisk geldt automatisch voor alle subdomeinen, deze hoef je dus niet apart te benoemen.
Een CSR bestaat uit 2 onderdelen, namelijk;
Een voorbeeld van een CSR vindt u hieronder.
Ook heeft Dutchwebhosting een handleiding online staan met betrekking tot het aanmaken van een CSR op de meest voorkomende besturingssystemen. Hier treft u per softwareleverancier onze installatie handleidingen aan. Kies de door u gebruikte webserver software, klik op het logo en u krijgt de juiste handleiding voor het aanmaken van een 'Certificate Signing Request' (CSR) en het installeren van uw SSL certificaat. De handleiding vindt u hier terug.
Indien u meer informatie wenst over het genereren van een CSR code voor een SSL certificaat, dan maakt u een keuze uit de beschikbare mogelijkheden hieronder. U wordt vervolgens doorverwezen naar de juiste handleiding voor het opgegeven controle paneel of systeem.
De bovenstaande lijst met controle panelen en systemen wordt periodiek onderhouden. Dat wil zeggen dat er regelmatig nieuwe handleidingen worden toegevoegd voor het genereren van CSR codes voor verschillende controle panelen en systemen.