Domeinnamen bij Dutchwebhosting

Domeinnamen bij Dutchwebhosting

Bij Dutchwebhosting kunt u bijna iedere TLD (of extensie) die u wenst laten registreren of verhuizen. En, zoals u gewend bent van Dutchwebhosting, worden wederom zeer scherpe prijzen gehanteerd. U kunt een domeinnaam koppelen aan uw reeds bestaand webhosting pakket. Maar u kunt bijvoorbeeld ook alleen een domeinnaam laten parkeren, totdat u wellicht iets meer wilt gaan doen met uw domeinnaam. U kunt het zo gek niet bedenken of Dutchwebhosting kan het u bieden en vaak zonder daar extra kosten voor te berekenen.

Wanneer u twijfelt over meerdere domeinnamen, dan is het wellicht verstandig om deze allemaal te registreren. Onze ervaring leert ons dat de klant in eerste instantie afziet van bepaalde domeinnamen en wanneer men later toch de desbetreffende domeinnamen wenst, deze geregistreerd blijken te zijn door iemand anders. Vaak wil men dan niet afstand doen van deze domeinnamen, of uitsluitend tegen absurde bedragen. Het is altijd goedkoper om een domeinnaam te registreren bij Dutchwebhosting, dan deze in een later stadium van een andere partij over te kopen!

 

Domeinnamen & TLDs

Een domeinnaam (of domein) is een naam in het 'Domain Name System' (DNS), het naamgevingssysteem (op internet) waarmee webservers en mailservers alsmede toepassingen kunnen worden gekoppeld. De domeinnaam verwijst doorgaans naar een IP-adres dat uit nummers bestaat. Het DNS functioneert zodoende als het ware als een telefoongids van het internet. Een goede domeinnaam is treffend en eenvoudig te onthouden. Zowel bedrijven als particulieren maken er daarom intensief gebruik van, zowel om te vinden als om gevonden te worden op internet.

De term 'TLD' staat voor topleveldomain, welke door sommige ook wordt omschreven als extensie of zelfs internetextensie. Het is dus altijd het laatste gedeelte in een domeinnaam (achter de laatste punt). Bij Nederland hoort de TLD .nl en bij onze zuiderburen is dat weer .be (België). Om een compleet plaatje te krijgen van een domeinnaam, volgt hier een simpel voorbeeld. Als men kijkt naar www.dutchwebhosting.nl. Dan is dutchwebhosting.nl de complete domeinnaam, waarbij .nl het TLD is. Dan hebben wij alleen nog 'www' niet behandeld. Dit noemen wij een subdomein. Vaak worden subdomeinen gebruikt voor alternatieve diensten, zoals webmail.

Wilt u meer (achtergrond)informatie over de verschillende TLDs (extensies), dan kunt u hier kijken voor een overzicht.

 

De grootste keus in TLDs (extensies)

Zoals hierboven al aangegeven staat kunt u bijna iedere TLD (extensie) laten registreren bij Dutchwebhosting. Bijna niks is onmogelijk. Dutchwebhosting kan ook exotische TLDs (extensies) registreren, waaronder, maar niet alleen; .vlaanderen, .friesland, .fm, .museum, .travel, .post, .tel, .mobi, .name en ga zo maar verder. Wanneer u een bepaalde TLD (extensie) wenst te laten registreren, maar deze niet vermeld staat op het online bestelformulier van Dutchwebhosting, dan kunt u een email sturen aan accountbeheerApestaartdutchwebhosting.nl. Eén van onze medewerkers zal u dan vriendelijk verder helpen inzake de registratie van het door u gewenste TLD (extensie).

 

Hieronder vindt u de 8 belangrijkste redenen om een domeinnaam te registreren, te reserveren of te claimen.

 • Voor het vergroten van bereikbaarhaard
 • U vergroot uw bereikbaarheid van uw bedrijf door een website met uw bedrijfsgegevens online te plaatsen en daaraan een emailadres gekoppeld. Maar ook als u alleen een fysieke winkel heeft, dan is het zeer verstandig om daarnaast ook een webshop te openen waar u uw producten aan de man brengt.

 • Directe koppeling naar social media paginas
 • U kan bijvoorbeeld ook een domeinnaam koppelen, oftewel laten forwarden, naar uw Facebook, Twitter of Instagram account. Dit is vaak gemakkelijker te onthouden voor u en uw bezoekers, dan één of andere moeilijk webadres.

 • Voor het adres en (bedrijfs)naam van uw website
 • U heeft zojuist een bedrijf opgestart, maar nog geen domeinnaam of website. Derhalve is het verstandig om zo spoedig mogelijk een domeinnaam vast te leggen die uw naam bevat, al dan niet tesamen met de werkzaamheden die u verricht.

 • Voor alleen gebruik als emailadres
 • U wilt geen website, maar gewoon een emailadres die u zelf heeft bedacht. Een gratis emailadres, zoals Hotmail, Gmail of van uw internet provider staat altijd net iets minder professioneel. Daarnaast heeft u met een eigen domeinnaam ook veel meer keus, dus ook wat voor apestaartje staat.

 • Voor diverse reclamedoeleinden en campagnes
 • U heeft onlangs een campagne bedacht voor een groot bedrijf met een nieuw product. U legt de naam, dus in dit geval de domeinnaam, met betrekking tot het product vast en plaatst hier een website op om de aandacht hiervoor te vragen. Of u linkt de pagina door naar het desbetreffende bedrijf.

 • Voor het vergroten van de vindbaarheid op het internet
 • Meerdere domeinnamen, TLDs (of extensies) vergroten de kans dat u gevonden wordt op het wereldwijde internet. Ook kunt uw producten of diensten als domeinnaam registreren en deze laten doorsturen naar uw hoofdsite. En wanneer u het helemaal goed wilt doen, dan plaatst u er een simpele website op met een doorverwijzing naar uw website. Als u dit vaak genoeg doet, dan gaat de ranking van uw website omhoog in diverse zoekmachines.

 • Alvast claimen (vastleggen) voor de toekomst
 • U bent van plan om in de nabije toekomst een bedrijf op te zetten of om een website te beginnen over uitéénlopende zaken. Dan is het verstandig om de naam, dus domeinnaam in dit geval, alvast vast te leggen voor de toekomst. De kans bestaat dat de domeinnaam over een paar maanden al niet meer beschikbaar is. Onthoud daarom altijd; een nieuwe domeinnaam registreren is goedkoper, dan een domeinnaam overkopen!

 • Om door te verkopen aan derden
 • In het nieuws is melding gemaakt van een revolutionair nieuw product dat op de markt gaat komen. Als u snel genoeg bent om de naam van het desbetreffende product vast te leggen (registreren), dan kunt u deze in de toekomst, mogelijkerwijs, voor een mooi bedrag door verkopen.

 

Domeinnaamregistraties tegen de laagste prijzen

Bij DutchwebHosting registreert u uw domeinnamen zonder tussenkomst van tussenpersonen of andere partijen. Dat wil zeggen dat u de laagste prijs betaald voor domeinnaamregistraties. Vergelijk onze tarieven maar eens met uw huidige provider. Daarnaast worden domeinnamen door Dutchwebhosting binnen 1 uur geregistreerd (op werkdagen) en vaak zelfs nog eerder. Of u nu wel of geen webhostingpakket bij ons besteld iedereen wordt door ons gelijkwaardig behandeld en krijgt dezelfde snelle service en prijzen.

Hieronder een klein overzicht van de prijzen van de meest voorkomende TLDs (extensies) die Dutchwebhosting registreert. De getoonde prijzen zijn exclusief BTW en onder voorbehoud van typefouten.

Overzicht actuele prijzen domeinnaam extensies / TLD's

Indien de door u gewenste TLD, oftewel extensie, niet erbij staat vermeld. Dan kunt u met ons contact opnemen. Wij zullen dan, indien mogelijke, de desbetreffende TLD (extensie) zo spoedig mogelijk toevoegen aan de bovenstaande lijst. Vervolgens kunt u dan uw domeinnaam direct bestellen via de bestel pagina.

 

Verhuisprocedure domeinnaam

In de afgelopen jaren is er veel veranderd inzake het verhuizen van een domeinnaam. Bij het meerendeel van de TLDs (extensies) is een soort verhuiscode nodig. Zonder een verhuiscode is het onmogelijk om bepaalde domeinnamen te verhuizen. Ook kan een domeinnaam, bij sommige providers, een 'lock' status hebben. Dit komt voornamelijk voor bij Amerikaanse domeinnamen, zoals .com, .net, .org en dergelijke. Ook al heeft u dan de juiste verhuiscode, dan kan een domeinnaam nog niet aangevraagd worden voor verhuizing. U moet ervoor zorg dragen dat deze zogenaamde 'lock' eraf gaat. Dit kan u doen door uw huidige hostingprovider te informeren.

Een verhuizing van een domeinnaam gaat tegenwoordig een stuk sneller dan voorheen. Vroeger kon dit wel tot 2 weken duren, alvorens een domeinnaam definitief verhuist was. Gelukkig is deze procedure een stuk sneller geworden. Een verhuizing van een .nl-domeinnaam kan normaliter al binnen een paar uur gerealiseerd zijn. Voor overige domeinnamen (TLDs / extensies) kan dit nog altijd oplopen tot 5 werkdagen (vaak eerder). Houdt hiermee dus altijd rekening.

Zoals eerder aangegeven heeft u voor de meeste TLDs (extensies) dus een verhuiscode nodig. Andere veelvoorkomende benamingen hiervoor zijn onder andere; verhuistoken, token, auth-code, authorisatiecode, en EPP code. De benaming hangt voornamelijk af van de besbetreffende TLD (extensie). Voor de volgende (meest gebruikte) TLDs (extensies) is altijd een verhuiscode nodig: .nl, .eu, .be, .com, .net, .org en .info. Mocht u een domeinnaam bij Dutchwebhosting aanvragen voor verhuizing en u geeft geen verhuiscode op, dan neemt Dutchwebhosting altijd contact met u op hierover. Zoals aangegeven mag en kan Dutchwebhosting een domeinnaam niet verhuizen, zonder verhuiscode.

 

Algemene informatie t.b.v. domeinnaamregistraties

Een domeinnaam is aan een aantal voorwaarden verbonden met betrekking tot de registratie. Deze voorwaarden gelden voor vrijwel alle domeinnamen, TLDs (extensies). Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste. Een domeinnaam:

 • moet bestaan uit de karakters a t/m z, 0 t/m 9, het - (min)teken.
 • moet bestaan uit minimaal 2 karakters (sommige TLDs vereisen zelfs 3 of meer)
 • moet bestaan uit één letter minimaal
 • moet beginnen en eindigen met een letter of cijfer (dus niet een minteken)
 • mag maximaal uit 63 karakters bestaan (sommige TLDs is dit maximaal 26 karakters)

In principe kan iedereen elke gewenste (en beschikbare) domeinnaam laten registreren bij Dutchwebhosting. Wel is het zo, dat bij sommige TLDs (extensies) er restricties aan verboden kunnen zitten. Zo kunnen bepaalde TLDs (extensies) alleen geregistreerd worden als u een bedrijf in het land van herkomst van de desbetreffende TLD (extensie) heeft, of dat u inwoner bent van dat land.

Hoewel deze restricties steeds minder worden vandaag de dag kan het altijd nog voorkomen dat een bepaalde TLD (extensie) hierdoor niet voor u geregistreerd kan worden. Uiteraard zal Dutchwebhosting, wanneer deze situatie zich voordoet, altijd contact met u opnemen hoe u verder wenst te handelen. Vaak kan een desbetreffende TLD (extensie) via een omweg alsnog voor u geregistreerd worden.

 

Domeinnaamcheck of whois controle

Als u een nieuwe domeinnaam wenst te laten registreren bij Dutchwebhosting, dan is het raadzaam om te controleren of de domeinnaam in kwestie nog daadwerkelijk beschikbaar is voor domeinnaamregistratie. Via Google kan men vele domeinnaamcheck's of whois controle's vinden, echter zijn deze niet allemaal even betrouwbaar. In sommige gevallen, wanneer u een domeinnaam controleert op beschikbaarheid, dan wordt de domeinnaam door deze desbetreffende partij direct vastgelegd en dan rest u alleen de mogelijkheid om deze domeinnaam tegen een absurd bedrag over te kopen!

Controleer uw domeinnaam:      

De domeinnaamcheck of whois controle van Dutchwebhosting is veilig te gebruiken, zonder dat uw domeinnaam gekaapt wordt door derden. Dutchwebhosting waardeert altijd haar klanten of zij nu een server afnemen of alleen een domeinnaam wensen te laten registreren. De domeinnaamcheck (whois controle) van Dutchwebhosting werkt zeer snel en is gemakkelijk in gebruik. U vult alleen de domeinnaam in (zonder 'www' ervoor) en klikt vervolgens op 'Controleer' en u krijgt binnen een paar seconden te zien of de gewenste domeinnaam nog beschikbaar is voor registratie of dat deze al bezet is.

 

Meerdere domeinnamen (bulk) in één keer registreren

Uiteraard is het mogelijk om meerdere domeinnamen in één keer te registreren bij Dutchwebhosting. Dit doet u gewoon door een domeinnaam te controleren op beschikbaarheid en vervolgens deze te plaatsen in uw 'winkelmandje', vervolgens gaat u een tweede of meer domeinnamen registreren. Zelfs in het "Bekijk en beste"-overzicht kunt u nog extra domeinnamen toevoegen. Dit kan u doen door op de tekst "Bestel nog een product / dienst" te klikken (onder de groene bestelknop).

Tot slot is er ook nog een bulk domeinnaam registratie pagina hier. Hier kan u tot 20 domeinnamen tegelijk opgeven om te controleren en vervolgens te registreren. Soms kunnen domeinnamen onterecht als reeds geregistreerd worden weergegeven. Hier kunnen wij helaas weinig aan veranderen i.v.m. diverse limieten die hierop ingesteld zijn om server flooding te voorkomen. Ook kan een foute reactie worden afgegeven van de registry, waardoor een domeinnaam eveneens onterecht als bezet wordt weergegeven. Probeer het in dit soort gevallen altijd nogmaals en/of probeer het anders met minder of slechts één domeinnaam tegelijk. U kan domeinnamen altijd blijven toevoegen aan uw winkelmandje. Hetzelfde geldt uiteraard voor het bestellen van meerdere producten tegelijk.