Reseller pakketten Plesk & DirectAdmin

Plesk reseller pakketten

Dutchwebhosting biedt al jaar en dag Plesk reseller pakketten en DirectAdmin reseller pakketten aan. Veel klanten willen webhosting pakketten doorverkopen, maar hebben (totaal) geen technische kennis inzaken het onderhouden van een server of het installeren van (beveiligings)updates voor Linux, Plesk/DirectAdmin. Als resultaat hiervan loopt de gehele serveromgeving een enorm groot risico. Hierbij biedt Dutchwebhosting deze klanten de helpende hand met de vernieuwde reseller pakketten.

DirectAdmin reseller pakketten

De originele reseller pakketten van Dutchwebhosting waren relatief beperkt inzake moderne technieken. De reseller pakketten die wij aanboden waren meer bedoelt om als reseller veel klanten te hosten tegen een (te) goedkoop tarief. Aangezien steeds meer resellers kwaliteit en veiligheid verkiezen boven kwantiteit heeft Dutchwebhosting al haar reseller pakketten op de schop gegooid. Het resultaat van de nieuwe Plesk en DirectAdmin reseller pakketten zijn zeer goed. De nieuwste technieken komen samen op de snelste servers met 96 GB RAM aan geheugen en dit alles gepaard met gratis ons eigen Backupmaster.

 

De voordelen van de nieuwe reseller pakketten

Alle Plesk reseller pakketten en DirectAdmin reseller pakketten zijn gelijk aan elkaar, zo hebben deze allemaal dezelfde moderne functionaliteit en voordelen. Het enige verschil onderling is het aantal accounts, de beschikbare ruimte, datatraffic per maand (zeer hoog) en het aantal dedicated IPv4 en IPv6 adressen die u bij uw reseller pakket krijgt. Hieronder dan een compleet overzicht van alles wat inclusief is bij onze nieuwe reseller pakketten. En hadden wij reeds vermeld dat deze nieuwe reseller pakketten "fully managed" zijn? Dus wij verzorgen periodiek de updates voor Linux en daarnaast ook voor Plesk of DirectAdmin. U kan dus zorgeloos uw klanten hosten!

 • 100% anonieme nameservers: met onze anonieme nameservers zorgt u ervoor dat uw klanten niet kunnen zien bij wie u host.
 • Outbound mail filtering: met onze outbound filtering wordt uitgaande spam tegen gehouden. Hierdoor wordt voorkomen dat de uitgaande mailservers worden geblokkeerd.
 • ImunifyAV Plus
 • ImunnifyAV+ malware scanner: websites worden periodiek gescand op malware en worden (indien noodzakelijk) opgeschoond.
 • Installatron applicaties: installeer programma's zoals Wordpress in een paar muisklikken (bijna 400 applicaties)
 • NGINX / Apache webservers: u kan zelf kiezen of u NGINX of Apache als webserver wenst te gebruiken.
 • HTTP/2 & DNSSEC protocollen: beide zijn moderne internet protocollen die zorgen dat uw website sneller is en DNSSEC biedt extra veiligheid inzake uw domeinnaam.
 • Redis caching gratis
 • Redis caching: bij veel andere providers een betaalde optie, maar niet bij onze reseller pakketten. Versnel hiermee diverse CMS waaronder Wordpress.
 • Beveiligde in-/uitgaande mailservers: wanneer u de hostname van de nameserver gebruikt, dan zijn alle emails die u ontvangt of verstuurd volledig beveiligd via een professioneel SSL certificaat.
 • Min. 1 dedicated IPv4 & IPv6 adres: bij ieder reseller pakket ontvangt u minimaal één dedicated IPv4 en IPv6 adres. Bij grotere reseller pakketten stijgt dit aantal.
 • Backupmaster (incl. 3x gratis restore): normaal een betaalde dienst, maar voor onze resellers doen wij graag een stapje extra. Drie keer per jaar een gratis restore.
 • Let's Encrypt SSL certificaten
 • Gratis Let's Encrypt SSL certificaten: Via Let's Encrypt kunt u gemakkelijk standaard SSL certificaten installeren. Ook bieden wij professionele SSL certificaten tegen scherpe prijzen aan.
 • Geen overselling op de server: onze servers nodes worden nooit volgestopt met accounts. Onze servers worden maximaal tot 60% aangemaakt met accounts.
 • Moderne TLS 1.2+ en Cipher reeksen: de nieuwste TLS versies en moderne Cipher reeksen zorgen voor een (veel) hogere veiligheid van websites en email.
 • Fully managed (Plesk/DA & Linux) updates: wij nemen de zorg uit uw handen inzake server updates. Wij installeren weekelijks de nieuwste (beveiligings)updates op de server.

Zoals u zelf kunt constateren zijn de vernieuwde Plesk reseller pakketten en DirectAdmin reseller pakketten behoorlijk vernieuwd! Een tweetal opties waren u al bekend voorgekomen wellicht, namelijk: "100% anonieme nameservers" en "Geen overselling op de server". Wij snappen maar al te goed dat u liever niet heeft dat uw klanten kunnen zien wat u betaald, vandaar altijd dus 100% anonieme nameservers zoals altijd al het geval was bij ons. En ook, ondanks de grote hoevelheid aan concurrentie, doen wij nog altijd niet aan overselling op onze servers of hardware nodes. Op die manier werken Plesk en DirectAdmin gewoon snel en ook uw websites of de websites van uw klanten! Dit betekend altijd een goed werkende server en omgeving.

 

Fully managed server

Ook nieuwe bij de nieuwe reseller pakketten is het feit dat deze "fully managed" zijn. Dat wil zeggen dat wij de nieuwste updates voor u installeren voor Linux en Plesk / DirectAdmin. Ook updates op de hardware node doen wij natuurlijk regelen. Op die manier weet u dat de omgeving waar uw reseller pakket op staat, altijd volledig up-to-date is en daarnaast 100% velig is. Een geruststellende gedachte; niet alleen voor ons, maar ook voor u en uw klanten.

Fulle managed reseller pakketten

Er zijn verschillende soorten updates; zo heb je (beveiligings)updates voor diverse componenten (denk aan PHP, MySQL/MariaDB, Apache, NGINX, Let's Encrypt en ga zo maar door). Deze updates kunnen gewoon overdag plaats vinden en zal geen hinder opleveren voor de werking van websites, emails of databases. Daarnaast zijn er ook zogenaamde micro updates t.b.v. Plesk. Ook deze worden door ons geinstalleerd en onderhouden. Ook deze updates zorgen niet voor downtime.

Daarnaast zijn er ook reguliere updates en beveiligingsupdates voor de hardware node zelf. Doorgaans hoeft deze ook niet opnieuw opgestart te worden voor het meerendeel van de updates. De enige echte uitzondering hierop zijn zogenaamde kernel updates. Daar een server of hardware node actief draait op een kernel is een reboot nodig om de nieuwe kernel te activeren. Uiteraard doen wij dergelijke reboots niet overdag, maar in de late avonduren. Dit soort zaken worden van te voren aangegeven.

Het kan in uitzonderlijke gevallen zijn dat er een zeer kritieke patch uit komt, bijvoorbeeld om een ernstige exploit tegen te gaan. Aangezien wij veiligheid van de server, en de klanten op de server, hoog in het vaandel hebben staan, kan het wezen dat de server hierdoor overdag een keer gereboot dient te worden. Dit om de kritieke patch te activeren en de exploit tegen te gaan. Gelukkig komt dit zelden voor, maar kan in uitzonderlijke gevallen toch voorkomen. Dit zal afhankelijk van de ernst van de exploit in deze (wanneer deze kritiek is, dan wordt dit direct toegepast). Een exploit (Engels, in de zin van iets gebruiken voor eigen voordeel) is een stukje software of hoeveelheid gegevens die gebruikmaakt van een bug, glitch of kwetsbaarheid in de software van een apparaat om ongewenst gedrag te veroorzaken op de software of hardware van dat elektronische apparaat.

Door onze "fully managed"-service op deze servers en reseller pakketten, kan u zorgeloos uw websites of de websites van uw klanten (tesamen met email) zorgeloos hosten. Onze servers worden 24/7 het hele jaar door gemonitord. En mocht u tegen een probleem aanlopen, dan is ons online support systeem uiteraard ook 24/7 bereikbaar. Ook zitten (senior) technici hierop, dus bij calamiteiten kan er snel en doeltreffend actie worden ondernomen.

 

Extra optionele mogelijkheden

Bij de nieuwe reseller pakketten is tegenwoordig Backupmaster compleet gratis. Dus dat is dus tegenwoordig een gratis optie, welke voorheen een betaalde dienst was bij onze (oude) reseller pakketten. Bij de nieuwe reseller pakketten heb je nog maar twee betaalde optionele opties. Hieronder leggen wij deze twee betaalde opties uit.

 

Reseller performance optie

Vooropgesteld; alle reseller pakketten van Dutchwebhosting bieden een zeer goede en uiterst betrouwbare performance. Echter sommige resellers willen nog meer snelhied en rekenkracht, vandaar dat wij ook een "Super performance"-optie aanbieden. Dit is dus speciaal bedoelt die het maximale uit hun reseller pakket willen halen. Hieronder meer informatie over de "Standaard performance" en de "Super performance" mogelijkheden.

 

Super performance
Super performance reseller pakket

Wanneer u kiest voor de "super performance"-optie, dan wordt uw reseller pakket aangemaakt op één van onze allersnelste hardware nodes (met 96 GB RAM geheugen). De configuratie van deze hardware node bestaat uit meerdere processors met dubbele rekenkernen die altijd werken op de hoogst mogelijke snelheid en daarnaast ook nog eens beschikken over een turbo boost functie. Daarnaast bestaat de hardware node uit meerdere hoogwaardige Enterprise SSD's in RAID 10 configuratie.

De RAID 10 configuratie zorgt ervoor dat leesacties (het openen en lezen van bestanden op de server) minimaal 6x sneller gaat en de schrijfacties (het wegschrijven van data naar bestanden op de server) minimaal 3x sneller gaat dan bij andere RAID configuraties.

Sowieso zijn Enterprise SSD's al vele malen sneller dan SAS HDD's en hebben deze ook nog eens veel lagere toegangstijden (ook wel "access times" genoemd). Dit alles komt ten goede van de laadtijden van de websits, het ophalen van email en het lezen en schrijven naar databases op de server. De minimale meerprijs die u betaald voor de zogenaamde "super performance" is naar ons inziens meer dan waard.

De keuze voor (de veel duurdere) Enterprise SSD's t.o.v. reguliere consumenten versies, heeft te maken met de betrouwbaarheid in deze. De concurrentie adverteert met stuntprijzen inzake SSD webhosting, echter betreft dit bijna altijd dus de consumenten versie. Deze reguliere SSD's zijn absoluut niet bedoelt voor (zware) webserver toepassingen en gaan veel minder lang mee. Ook bij een crash van een consumenten SSD is vaak bijna niks meer terug te halen. Dit is dus niet het geval bij Enterprise SSD's; deze hebben een extra beveiliging ingebouwd, die ervoor zorgt dat data bijna altijd terug te halen is. Maar hier hoeft u zich sowieso geen zorgen over te maken, daar u gratis de beschikking krijgt over Backupmaster bij ieder reseller pakket uiteraard.

 

Standaard performance
Standaard performance reseller pakket

Bij de "standaard performance"-optie wordt uw reseller pakket aangemaakt op één van onze hardware nodes eveneens met meerdere processors en met dubbele rekenkernen. De processors op deze hardware nodes draaien op een lagere kloksnelheid en beschikken niet over turbo boost functies. Deze hardware node draait met minder geheugen met een lagere snelheid, dit in tegenstelling tot de "super performance"-optie.

Deze hardware node is meestal opgezet met een RAID 1 configuratie van grote (en zeer betrouwbare) SAS HDD schijven. SAS HDD's zijn minder snel dan (Enterprise) SSD's, maar nog altijd sneller (en vele malen betrouwbaarder) als reguliere c.q. standaard HDD's. Bij een RAID 1 configurati is er geen performance winst inzake lees of schrijfsnelheid. Bij de "super performance"-optie is door RAID 10 wel een (veel) hogere performance inzake het lezen en wegschrijven van data.

Het spreekt voor zich dat de "standaard performance" reseller pakket ook een goede all-round performance biedt. Echter is het verschil met de "super performance" uiteraard wel merkbaar. Zeker bij websites die gebruik maken van extensieve database queries of zeer veel bestanden gebruiken is het verschil duidelijk zichtbaar. Denk hierbij aan CMS, zoals Wordpress, Drupal, Joomla en dergelijke. Maar de standaard performance zal voor menig gehoste website meer dan voldoende zijn en dat tegen een zeer schappelijke prijs.

Eén kleine kanttekening; wanneer u in de toekomst wil migreren naar "super performance" of andersom naar "standaard performance", dan is dit mogelijk, echter worden dan wel minimale migratie kosten berekend van éénmalig 50.00 Euro en u zal zelf de nameservers moeten aanpassen van uw domeinnamen, daar deze dan veranderen.

 

Spamprotector

Spamprotector anti-spam totaaloplossing

Spamprotector is ons eigen anti-spam oplossing die wij al bijna 10 jaar toepassen naar volle tevredenheid toepassen op hosting accounts, virtual private servers, dedicated private servers en ook op reseller pakketten. Spamprotector is een zeer geavanceerde anti-spam oplossing die dagelijks wordt geupdate en bijgehouden. Hieronder een kleine opsomming van de vele voordelen van Spamprotector.

 • De beste bescherming voor uw emailaccount en PC tegen ongewenste emails, waaronder spam, virussen, phishing emails, ransomware, cryptoware en dergelijke.
 • Een zeer gebruiksvriendelijke doch geavanceerde gebruikersinterface, waar u zelf diverse instellingen kunt aanpassen en / of afstellen.
 • U kan via uw controle paneel rechtstreeks inloggen op uw Spamprotector account (alleen bij Plesk).
 • Gebruikersinterface is volledig in het Nederlands en ondersteund daarnaast ook de volgende talen; Engels, Duits, Spaans en Frans.
 • Spamprotector beschermt alle emailaccounts gekoppeld aan één domeinnaam (inclusief alliassen).
 • De door ons standaard afgeleverde Spamprotector configuratie is al voldoende voor bijna alle gebruikers en filtert daarmee reeds 99.8% van alle ongewenste emails.
 • Altijd inzage in geweigerde emails die geclassificeerd zijn als ongewenst en de mogelijkheid om dit aan te passen.
 • Spamprotector analyseert van iedere email die binnenkomt de headers en de inhoud en maakt op basis daarvan een classificatie. Dit alles met behoudt van uw privacy uiteraard.
 • Spam en virus regels worden meerdere keren per dag geupdate met nieuwe definities, zodat deze altijd actueel zijn.
 • U kunt vanaf nu gewoon veilig door blijven werken, zonder tijd te spenderen aan het sorteren van geldige en authentieke emails.
 • Spamprotector biedt voor een minimale prijs een maximale bescherming tegen allerlei ongewenste emails.

Dus als u nog op zoek bent naar een betrouwbaar en zeer goed spamfilter voor de inkomende mail van uzelf of van uw klanten, dan is Spamprotector zeer zeker het aanraden waard. Uitgaande email op onze nieuwe reseller pakketten wordt al gefilterd, dat wil zeggen dat de mailservers nooit op een blacklist kunnen komen te staan. Voor meer en uitgebreide informatie over Spamprotector klikt u hier.

 

Wanneer u al reseller bent

Reeds reseller bij Dutchwebhosting

U heeft reeds een (ouder) reseller pakket bij Dutchwebhosting en wilt graag overstappen naar deze modernere reseller pakketten? Dat is mogelijk, echter zijn er wel een paar zaken waar u rekening mee moet houden. Hieronder leggen wij het één en ander uit. Uiteraard is het ook gewoon mogelijk om op uw oude c.q. huidige reseller omgeving te blijven, al zullen nieuwe technieken niet op deze servers kunnen toegepast worden. Maar wanneer u bijvoorbeeld gratis gebruik wenst te maken van onder andere Redis caching, HTTP/2, NGINX, Backupmaster, dan is het wel te adviseren om te migreren.

 

Migratie Plesk reseller pakket

De migratie kosten voor het overzetten van uw oude Plesk reseller pakket naar een nieuwer reseller pakket is éénmalig 50.00 Euro. Wij zorgen dan vervolgens dat alles 1-op-1 gemigreerd wordt van de oude omgeving naar de nieuwe omgeving. Dus dat wil zeggen dat alles wordt gemigreerd inzake websites, email en databases.

Enige waar u zorg voor moet dragen is dat géén van uw huidige websites nog draaien met mod_php (oftewel Apache PHP). Dit is een zeer oude (en vooral onveilige) PHP versie, die niet meer ondersteund wordt op de nieuwe omgevingen. U kan dit (voor de migratie) omzetten via uw huidige Plesk omgeving. Meestal is het wijzigen van de PHP-versie van mod_php naar "FastCGI" voldoende. Wanneer u dit niet op voorhand doet en wij de websites migreren, dan kan het wezen dat de website niet correct functioneert. U kan dat dit achteraf nog aanpassen uiteraard.

Ook iets waar u rekening mee moet houden is het omzetten van de nameservers van uw domeinnamen. Deze zullen namelijk veranderen. Uiteraard geven wij alvorens de migratie de nieuwe nameservers door, zodat u deze kunt aanpassen.

Tot slot; ondanks dat op de nieuwe server ook Installatron staat geinstalleerd, kunnen (oude) backups niet overgezet worden. Ook configuratie binnen Installatron inzake websites worden niet meegenomen of overgenomen bij een dergelijke migratie. Hou hier rekening mee!

Opmerking: migratie door ons van Plesk naar DirectAdmin is niet mogelijk! Indien u dit toch wenst, dan zal u een apart DirectAdmin reseller pakket moeten afnemen en de migratie zelf dienen te verzorgen. Wel kunnen wij dan enige coulance betrachten door u één maand kosteloos gebruik te laten maken van het nieuwe (DirectAdmin) reseller pakket.

 

Migratie DirectAdmin reseller pakket

De migratie kosten voor het overzetten van uw oude DirectAdmin reseller pakket naar een nieuwer (DirectAdmin) reseller pakket is éénmalig 90.00 Euro. Wij zorgen dan vervolgens dat alles 1-op-1 gemigreerd wordt van de oude omgeving naar de nieuwe omgeving. Dus dat wil zeggen dat alles wordt gemigreerd inzake websites, email en databases.

Zoals u zelf kunt constateren liggen de migratie kosten inzake een DirectAdmin reseller pakket hoger. Dit komt doordat de migratie van DirectAdmin een stuk ingewikkelder is en hierdoor (veel) meer tijd kost. Een alternatieve oplossing is om te migreren naar een Plesk reseller pakket (zie opmerking onderaan).

Net als bij Plesk moet u ook zorg dragen dat uw websites niet meer onder mod_php draaien. U kan binnen de DirectAdmin interface (en vervolgens naar de domeinnaam in kwestie gaan) een andere PHP-versie selecteren, bijvoorbeeld: php-fpm of php-fastcgi.

Ook iets waar u rekening mee moet houden is het omzetten van de nameservers van uw domeinnamen. Deze zullen namelijk veranderen. Uiteraard geven wij alvorens de migratie de nieuwe nameservers door, zodat u deze kunt aanpassen.

Tot slot; ondanks dat op de nieuwe server ook Installatron staat geinstalleerd, kunnen (oude) backups niet overgezet worden. Ook configuratie binnen Installatron inzake websites worden niet meegenomen of overgenomen bij een dergelijke migratie. Hou hier rekening mee!

Opmerking: het is mogelijk om uw (oude) reseller pakket te migreren van DirectAdmin naar Plesk. De migratie kosten zijn in dat geval éénmalig 60.00 Euro (in plaats van 90.00 Euro). Doorgaans levert een dergelijke migratie niet veel problemen op.

 

Plesk of DirectAdmin

Plesk of DirectAdmin

Een veelgestelde vraag die Dutchwebhosting te horen krijgt is welke controle paneel men moet kiezen, namelijk Plesk of DirectAdmin. Als u reeds ervaring heeft met DirectAdmin, dan is het kosten technisch wellicht verstandiger om te kiezen voor DirectAdmin. DirectAdmin is goedkoper, omdat de licentiekosten (en ontwikkelingskosten) vele malen lager liggen dan bij Plesk. Ook werkt DirectAdmin sneller, echter is het vaak wel zoeken naar bepaalde (simpele) functies, hetgéén weer niet het geval is bij Plesk.

Een voordeel van Plesk is dat het al langer bestaat en dat deze steeds verder wordt uitgebreid met nieuwere en betere functies. Dit gebeurt maar mondjesmaat bij DirectAdmin. Ook is Plesk een stuk gebruiksvriendelijker (naar onze mening) dan DirectAdmin. Last, but not least; de gehele interface van het Plesk controle paneel ziet er een stuk moderner en frisser uit.

Beide controle panelen hebben hun eigen voor- en nadelen. DirectAdmin is goedkoop en snel, maar is vaak onduidelijk en de ontwikkeling van (nieuwe) toevoegingen verlopen stroef. Plesk is duurder (vanwege de licentiekosten), maar daarentegen heeft u grafisch gezien een mooie en duidelijke (gebruiktsvriendelijk) interface en wordt volop doorontwikkeld. Ook beschikt Plesk over een aantal moderne opties / features waar DirectAdmin niet over beschikt. Welk controle paneel u ook kiest, de keus is aan u.

 

Demo Plesk Obsidian controle paneel

Probeer Plesk Obsidian uit d.m.v. de onderstaande demo.
Link: Plesk Onyx
Plesk controle paneel demo
Username: admin
Password: panel
De bovenstaande demo is een volwaardige versie van Plesk Obsidian. Dat wil zeggen dat bijna alle opties uitgeprobeerd kunnen worden. Deze demo wordt niet bij ons gehost!

Demo DirectAdmin controle paneel

Probeer DirectAdmin uit d.m.v. de onderstaande demo.
Link: DirectAdmin
DirectAdmin controle paneel demo
Username: demo_admin
Password: demo
De bovenstaande demo is een volwaardige demo van DirectAdmin. Dat wil zeggen dat bijna alle opties uitgeprobeerd kunnen worden. Deze demo wordt niet bij ons gehost!

 

Hoge betrouwbaarheid en kwaliteits servers

Memtest86+

Dutchwebhosting gelooft niet alleen in kwaliteit, maar beloofd ook kwaliteit. Zo wordt alle hardware die wordt aangeschaft ten eerste individueel uitvoerig getest. Dat wil zeggen dat geheugen (RAM) meerdere uren wordt getest door middel van het programma Memtest86+. Reguliere harddisks / harde schijven alsook SAS schijven en solid state disks (SSD) worden langdurig getest in een recente versie van Parted Magic op mogelijke fouten.

Arctic MX-4

Wat ook fijn is om te weten is dat Dutchwebhosting altijd de koelpasta op heatsinks en CPU's vervangt, dus geen reeds gebruikte of standaard koelpasta maar gewoon superieure kwaliteit in de vorm van Arctic MX-4 met sublieme koelprestaties. Tot slot wordt voor iedere server oplevering verschillende stress testen uitgevoerd op de bestelde server en diens hardware combinatie. Dit alles ten behoeve van de betrouwbaarheid van de servers. Op deze manier kan Dutchwebhosting garant staan voor kwalitatieve en betrouwbare servers.