Wat is Magento nu precies?

Magento bij Dutchwebhosting

Met Magento kunt u een zeer professionele webshop of webwinkel beginnen. Het mooie aan Magento is dat deze geheel 'Open Source' is. Het voordeel van 'Open Source' software is dat u hiermee de mogelijkheid krijgt om de broncode van Magento te bekijken en desgewenst aan te passen. Daarnaast heeft 'Open Source' uitstekende ondersteuning door de achterliggende community. Vaak wordt 'Open Source' ook geassocieerd met gratis en ondanks dat dit vaak waar is, is dit toch een verkeerde opvatting. In ieder geval is Magento helemaal gratis te gebruiken en wordt deze volledig ondersteund bij Dutchwebhosting.

Momenteel is Magento het populairste webshop / webwinkel systeem van dit moment. Andere voorbeelden van webshops en webwinkels zijn onder andere PrestaShop, osCommerce en Zen-Cart. Alle deze webshops / webwinkels worden gewoon ondersteund door Dutchwebhosting. Magento heeft een legio aan voordelen, hieronder staat een overzicht van de vele voordelen van het hebben van een Magento webshop of webwinkel.

 • Magento is een zeer professionele webshop / webwinkel uitstraling
 • Magento is geheel gratis en daarnaast ook nog eens 'Open Source'
 • Magento beschikt over zoekmachines optimalisatie (bijvoorbeeld Google, Bing, etc.)
 • Magento kan overweg met verschillende betaalmethoden; Paypal, Creditcard, iDeal en dergelijke
 • Magento laat zich éénvoudige installeren d.m.v. Installatron of Softaculous
 • Met Magento kunt u meerdere webshops / webwinkels beheren via één portaal c.q. backend
 • Magento is éénvoudig te koppelen met diensten zoals PostNL, UPS, DHL, etc.
 • Magento is uitstekend te beveiligen door middel van SSL en SSL certificaat
 • Magento biedt ondersteuning voor meerdere talen en verschillende valuta's
 • Als uw bedrijf groeit en groter wordt, dan kan Magento mee groeien
 • Magento is volledig aanpasbaar aan uw specifieke webshop / webwinkel wensen
 • Met Magento heeft u een uitgebreid overzicht over uw verkopen en voorraden
 • Magento biedt 100% ondersteuning voor mobiele weergave op telefoon en tablet
 • Voor Magento zijn er vele gratis en betaalde plug-in's / uitbreidingen beschikbaar
 • Met Magento beschikt u over een zeer uitgebreid product-, klant- en orderbeheer

Dit zijn slechts een aantal voordelen van Magento. Wilt u een professionele webshop of webwinkel, dan is Magento uw eerste keus.

Natuurlijk kent Magento (helaas) ook een aantal nadelen. Zo is Magento een behoorlijk zware applicatie en vaak is een 'simpel' webhostingpakket niet voldoende voor het goed functioneren van uw webshop of webwinkel. Het is derhalve altijd raadzaam, wanneer u van plan bent om Magento te gebruiken voor uw webshop / webwinkel om minimaal een Virtual Private Server (VPS) of een Dedicated Private Server (DPS) af te nemen. Op die manier bent u ervan verzekerd dat uw Magento webwinkel / webshop naar behoren functioneert.

Vanzelfsprekend bent u voor een VPS of DPS bij Dutchwebhosting ook op het juiste adres. Alle Virtual Private Servers (VPS) en Dedicated Private Servers (DPS) van Dutchwebhosting bieden volledige ondersteuning voor een kleine of grote Magento webshop. Ook is het raadzaam om een VPS of DPS te nemen met SSD's (Solid State Disk). Met een SSD worden pagina's, bestanden en databases sneller benaderd, dan met een conventionele harde schijf (harddisk / HDD). Ook de hoeveelheid beschikbare geheugen is van groot belang bij Magento en dan met name voor de grotere webshops / webwinkels.

Een ander mogelijk nadeel is de leercurve van Magento. Wanneer u een Magento webshop / webwinkel gaat beginnen, dan is het raadzaam om uwzelf eerst hierin te verdiepen. Er zijn diverse handleidingen, tutorials, voorbeelden en fora beschikbaar waarmee u zich kunt verdiepen in Magento. En wanneer u het 'reilen en zeilen' van Magento begrijpt, dan heeft u de basis in huis voor een uitstekende webshop / webwinkel.

Uiteraard is er ook de mogelijkheid om Redis of of Memcached te installeren op uw Virtual Private Server (VPS) of Dedicated Private Server (DPS) bij Dutchwebhosting. Zowel Redis als Memcached zijn programma's die de toegangstijden naar Magento aanzienlijk verkleinen met als resultaat dat uw webshop / webwinkel nog sneller laadt.

Memcached

Memcached biedt een snelle 'caching' (het tijdelijk opslaan van bestanden) door de bestanden niet op de harde schijf op te slaan maar in deel van het werkgeheugen van uw VPS of DPS. Hierdoor worden deze bestanden direct uit het geheugen geladen, waardoor de pagina binnen een fractie van een seconde wordt weergegeven. Klik hier voor meer informatie over het functioneren van Memcached.

Redis

Redis werkt op een soortgelijke manier; echter bij Redis wordt alles opgeslagen in het werkgeheugen, waardoor dit nog sneller werkt als Memcached. Het spreekt voor zich dat Redish wel meer (werk)geheugen verlangd t.o.v. Memcached. Klik hier voor meer informatie over het functioneren van Redis.

Zowel Memcached als Redis zijn beide meer dan uitstekende oplossingen wanneer u beschikt over één of meerdere (zeer) grote Magento webshops of webwinkels met veel, al dan niet, verschillende producten. Zowel Redis als Memcached kunnen zonder problemen (op verzoek) worden geïnstalleerd op uw Virtual Private Server (VPS) of Dedicated Private Server (DPS) bij Dutchwebhosting.

Op dit moment zijn er bijna 300.000 winkels die Magento gebruiken als webshop of webwinkel. Hieronder zitten ook een aantal gerenomeerde merken / bedrijven die eveneens gebruik maken van Magento. Hieronder een kleine opsomming van bekende bedrijven en merken die eveneens Magento gebruiken op hun website.

Scotch and Soda KLM Ace and Tate ANWB Bovag Brabantia Hunkemoller Nike Flinders Webprint Brandfield Sligro Primera The North Face Samsung Olympus PostNL Macys Neckermann Rebecca Minkhoff Nespresso iCentre Fatboy Paul Smith Negen Straatjes Kipling Eastpak Vans Gant Dokkumer Vlaggen Centrale Duifhuizen Carpet Right Claudia Strater McGregor MS mode Noose Amsterdam NYDJ Intratuin VVV cadeaubonnen Flippa K