Installatron

Installatron

Met behulp van Installatron kunt u eenvoudig software (vaak met slechts één muisklik) installeren op uw hostingaccount bij Dutchwebhosting vanuit het controle paneel (Plesk of DirectAdmin). De installatie gaat vrij intuïtief en is daarnaast gemakkelijk in gebruik. Installatron is vergelijkbaar met Softaculous. Het gebruik van Installatron kent een aantal grote voordelen. De belangrijkste functionaliteit is de automatische update functie. Hierbij zal Installatron, als er een nieuwe versie van de geïnstalleerde software (of programma) beschikbaar komt, automatisch een back-up maken van jouw applicatie en de update automatisch uitvoeren. U krijg hiervan automatisch een bevestiging per email wanneer dit gebeurt. Een ander voordeel is het eenvoudig maken van back-ups. Een back-up via Installatron bevat alle informatie voor jouw webapplicatie, hierdoor blijft de back-up via Installatron klein en is het terugplaatsen erg eenvoudig.

Veel webapplicaties

Installatron biedt u de mogelijkheid om diverse verschillende applicaties te installeren, waaronder de meeste bekende, zoals Wordpress, phpBB, Joomla, Drupal en ga zo maar verder. Verderop deze pagina vindt u een complete lijst terug van de meeste applicaties die, snel en gemakkelijk, te installeren zijn via Installatron. Naast CMS, blog software vindt u ook diverse eCommcerce applicaties terug zoals Magento en OpenCart. Tevens bevat Installatron ook een legio aan enquetes, agenda's, gastenboeken en ga zo maar verder.

Met Installatron heeft u geen technische kennis nodig. U kiest de applicatie die u wenst te installeren, vervolgens klikt u op installeren en binnen een paar seconden heeft u Wordpress, Joomla of Magento geinstalleerd staan op uw hostingaccount bij Dutchwebhosting. Ook zijn er voor gevorderde gebruikers diverse dingen naar persoonlijke wens in te stellen.

U hoeft bij Installatron ook geen zorgen te maken om de rechten van bestanden en mappen. Hetgéén een bekend probleem is bij bijvoorbeeld Wordpress. U kiest dus wat u wenst te installeren en Installatron doet de rest voor u. En het mooiste van dit alles, is dat Installatron helemaal gratis bij uw Plesk of DirectAdmin webhostingpakket is inbegrepen bij Dutchwebhosting!

 

Overzicht Installatron applicaties & programma's

Hieronder vindt u een uitgebreid overzicht van alle beschikbare webapplicaties en programma's die Installatron bevat. Installatron voegt regelmatig nieuwe applicaties toe, hierdoor kan het zijn dat niet alle nieuwe webapplicaties hier vermeld staan. In uw controle paneel, bij uw Dutchwebhosting (Plesk of DirectAdmin) hostingpakket, heeft u wel de beschikking over alle, dus inclusief nieuwe, webapplicaties.

 

Content Management Systemen (CMS)

Een Content Management Systeem, oftewel CMS afgekort, is een applicatie die het mogelijk maakt dat mensen eenvoudig, zonder technische kennis, teksten en afbeeldingen op hun website kunnen publiceren. Een bekende functionaliteit van een Content Management Systeem (CMS) is dat men de tekst zonder layout (= platte tekst) invoert en deze door het systeem geplaatst wordt op uw website in de layout en design zoals u het wenst. Ook veel bedrijven maken gebruik van een Content Management Systeem.
Wordpress
Drupal
Joomla
BlogEngine
Geeklog
b2evolution
Serendipity
Textpattern
PivotX
Made Simple
concrete5
Contao
DotNetNuke
ImpressPages
liveSite
Nucleus CMS
phpwcms
PyroCMS
SilverStripe
Soholaunch
TYPO3
WebsiteBaker
Chamilo
Moodle
Code Igniter
Coranto
MODx
LifeType
e107
Mahara
Mambo
ocPortal
PHP-Fusion
PHP-Nuke
Tiki Wiki
Xoops
Zikula
phpMyFAQ
Dit zijn de CMS, blog, kennisbank en portaal applicaties van Installatron. Installatron krijgt regelmatig nieuwe applicaties toegevoegd. Hierdoor kan het wezen dat niet alle applicaties hierboven staan vermeld. Uiteraard krijgt u deze wel bij uw hostingpakket.

 

Community building webapplicaties

Community software bevat bulletin boards (ook bekend onder de naam fora of forums), gastboeken en mailinglijst applicaties.
phpFreeChat
phpMyChat
Dada Mail
PHPlist
Site Recom
phpBB
MyBB
Simple Mach
Vanilla Forum
XMB Forum
Yet Another
GBook
Elgg
Oxwall
Pligg
Booked
ExtCalendar
WebCalendar
DokuWiki
PmWiki
WikkaWiki
FluxBB
Lazarus
MediaWiki
Dit zijn de chat, email, kalender, forum en wiki applicaties van Installatron. Installatron krijgt regelmatig nieuwe applicaties toegevoegd. Hierdoor kan het wezen dat niet alle applicaties hierboven staan vermeld. Uiteraard krijgt u deze wel bij uw hostingpakket.

 

Webwinkels en zakelijke webapplicaties

Deze categorie bevat voornamelijk eCommerce systemen (webshop software) voor het draaien van een online winkel. Daarnaast complete klantenservice systemen en project management systemen. Wanneer u online eCommerce software gebruikt is het belangrijk om de software bij te houden en nieuwe beveiligingsupdates snel te installeren.
Magento
PrestaShop
Quicksell
Revive Ads
Feng Office
Group Office
SugarCRM
SuiteCRM
Vtiger
Zurmo
BoxBilling
ClientExec
phpCOIN
Simple Inv
WHMCS
Crafty Syn
Help Center
HESK
osTicket
Collabtive
Mantis
PHProjekt
Bug Genie
Open Class
OSClass
AbanteCart
CubeCart
OpenCart
osCommerce
TomatoCart
WeBid
Zen Cart
Dolibarr
FrontAccount
OrangeHRM
Dit zijn de advertentie, webwinkel en facturatie applicaties van Installatron. Installatron krijgt regelmatig nieuwe applicaties toegevoegd. Hierdoor kan het wezen dat niet alle applicaties hierboven staan vermeld. Uiteraard krijgt u deze wel bij uw hostingpakket.

 

Bestanden en foto webapplicaties

Bestanden en foto's bevatten afbeeldingsgalerijen en andere applicaties die u helpen bij het beheren van websiteafbeeldingen, muziek, video's en andere media.
ownCloud
Codiad
GQ File Man
OpenDocMan
Power File
ProjectSend
Coppermine
Piwigo
TinyWebGall
Zenphoto
Gallery
Dit zijn de bestanden en foto applicaties van Installatron. Installatron krijgt regelmatig nieuwe applicaties toegevoegd. Hierdoor kan het wezen dat niet alle applicaties hierboven staan vermeld. Uiteraard krijgt u deze wel bij uw hostingpakket.

 

Enquetes en statistieken webapplicaties

Enquêtes en statistieken bevatten verschillende statistieken applicaties die websiteverkeer bijhouden en analyseren, polls en enquête applicaties die gebruikt kunnen worden om bezoeker vragen te stellen.
LimeSurvey
Aardvark Tops
Advanced Poll
phpESP
Seo Panel
Simple Poll
phpMyCounter
Piwik
Dit zijn de enquetes en statistieken applicaties van Installatron. Installatron krijgt regelmatig nieuwe applicaties toegevoegd. Hierdoor kan het wezen dat niet alle applicaties hierboven staan vermeld. Uiteraard krijgt u deze wel bij uw hostingpakket.

 

Overige webapplicaties

De categorie overige webapplicaties bevat onder andere contactformulieren, klokken, e-cards, URL shorteners en andere ongebruikelijk applicaties die niet in een hoofdcategorie vallen.
WebCards
Contact Form
PHPLinks
SiteBar
YOURLS
Form Tools
phpFormGen
webtrees
iTron Clock
Feed on Feeds
selfoss
Tiny Tiny RSS
Search Engine
Dit zijn alle overige webapplicaties van Installatron. Installatron krijgt regelmatig nieuwe applicaties toegevoegd. Hierdoor kan het wezen dat niet alle applicaties hierboven staan vermeld. Uiteraard krijgt u deze wel bij uw hostingpakket.

 

De voordelen van Installatron

Installatron kent tal van voordelen, waaronder de belangrijkste, dat het heel gemakkelijk is om diverse applicaties te installeren zonder hiervoor de technische kennis in huis te hebben. Dit is bij een normale installatie van webapplicaties wel het geval. Daarnaast kent Installatron natuurlijk ook vele andere voordelen. Hieronder is een opsomming gemaakt van de overige, meest belangrijke, voordelen.

 • Gebruiksvriendelijkheid staat voorop
 • Op basis van meer dan 9 jaar ervaring en feedback van gebruikers is Installatron verder verfijnd om zelfs de meest onervaren website bouwers van dienst te kunnen zijn. Het is een kwestie van een paar minuten totdat u Installatron onder de knie heeft.

  • Universele zoek en en diverse filterfunties voor webapplicaties.
  • Met slechts één muisklik installeert u de webapplicatie naar keuze.
  • Alles wordt uitgevoerd op de achtergrond, dus u kan gerust wat anders doen.
  • Preview mogelijkheid om te zien hoe de webapplicatie eruitziet en werkt.

   

 • Alleen de beste webapplicaties
 • Of u nu Wordpress, Joomla, Drupal of Magento wenst te installeren Installatron heeft dit allemaal. Installatron bevat diverse fora (forums), gastenboeken, blogs, CMS, webwinkels en nog veel meer. U installeert ieder webapplicatie met het grootste gemak.

  • Regelmatig worden nieuwe webapplicaties toegevoegd aan Installatron.
  • Iedere webapplicatie laat zich (bijna) met speels gemak installeren.
  • Webapplicaties worden duidelijk weergegeven per categorie.

   

 • Veel functionaliteit en mogelijkheden
 • U kiest zelf de versie die u wenst te installeren. Daarnaast kunt u gemakkelijk uw webapplicaties updaten of in een handomdraai een backup maken of instellen. Tevens is er achtergrond informatie over iedere webapplicatie.

  • Alle versies (oud en nieuw) beschikbaar voor iedere webapplicatie.
  • Installeer uw webapplicatie in iedere taal en van waar u zich bevindt.
  • Update handmatig of volledig automatisch naar de nieuwste versies.
  • Betrouwbare backup en herstel functies voor iedere webapplicatie.
  • Maak kopieën van uw webapplicatie voor een andere server met de kloon optie.
  • Dankzij de kloon optie maakt u een 1-op-1 kopie voor plaatsing op een ander account.
  • Over iedere webapplicatie is duidelijk informatie terug te lezen tesamen met afbeeldingen.

   

 • Veel functionaliteit en mogelijkheden
 • U kiest zelf de versie die u wenst te installeren. Daarnaast kunt u gemakkelijk uw webapplicaties updaten of in een handomdraai een backup maken of instellen. Tevens is er achtergrond informatie over iedere webapplicatie.

  • Alle versies (oud en nieuw) beschikbaar voor iedere webapplicatie.
  • Installeer uw webapplicatie in iedere taal en van waar u zich bevindt.
  • Update handmatig of volledig automatisch naar de nieuwste versies.
  • Betrouwbare backup en herstel functies voor iedere webapplicatie.
  • Maak kopieën van uw webapplicatie voor een andere server met de kloon optie.
  • Dankzij de kloon optie maakt u een 1-op-1 kopie voor plaatsing op een ander account.

   

 • Internationale instellingen webapplicaties
 • Installatron kan in verschillende talen geinstalleerd worden. Hetzelfde geldt voor de meeste webapplicaties in Installatron. Daarnaast heeft Installatron ook ondersteuning voor IDN (Internationalized Domain Names).

  • Het Installatron interface ondersteund meer dan 28 verschillende talen.
  • U heeft zelf de mogelijkheid om een taal, die niet beschikbaar is, toe te voegen.
  • De meeste webapplicaties kunt u ook verschillende talen installeren.
  • Webapplicaties ondersteunen tevens meerdere geinstalleerde talen tegelijk.

   

 • Veiligheid en privacy
 • Installatron staat ook bekend om de veiligheid. Webapplicaties waarvoor een beveiligingsupdate wordt uitgebracht worden bijna direct opgenomen in Installatron. Dus u loopt geen onnodige risicos meer met uw geinstalleerde webapplicaties.

  • Door Installatron gegenereerde wachtwoorden zijn sterk en worden niet gecached.
  • Webapplicaties worden altijd met de juiste map- en bestandsrechten geinstalleerd.
  • Automatische updates voor uw webapplicatie zorgen ervoor dat uw website blijft draaien.
  • Snelle (beveiligings)updates en patches. Iedere dag van de week op elk tijdstip.

 

De hierboven genoemde voordelen zijn slechte een kleine greep uit de vele voordelen die Installatron u als klant kan bieden. Tevens heeft Dutchwebhosting Patchman op alle (nieuwe) servers voorgeinstalleerd staan, dat wil zeggen dat uw website altijd up-to-date is en hackers de weg versperd. U krijgt bij ieder (Plesk of DirectAdmin) webhostingpakket van Dutchwebhosting Installatron gratis geinstalleerd, dus geen extra of verborgen kosten. Hetzelfde geldt uiteraard voor Patchman. Meer informatie over Patchman vindt u hier.