Softaculous

Softaculous

Softaculous is vergelijkbaar met Installatron. Softaculous is een automatisch script installatie programma die u kunt gebruiken vanuit uw DirectAdmin controle paneel. Softaculous helpt u bij het snel en makkelijk installeren van een groot aantal bekende webapplicaties als forums, content management systemen (CMS), blogs, gastenboeken, webwinkels en nog vele andere webapplicaties. U heeft hierbij geen technische kennis nodig want alles wordt voor u gedaan! Moeilijke zaken als map- / bestandsrechten, MySQL databases aanmaken en installeren, dit wordt allemaal door Softaculous voor u gedaan. U hoeft alleen maar een paar simpele stappen (en met enkele muisklik) te doorlopen om een kant en klare webapplicatie te installeren op uw website. Inmiddels beschikt Softaculous al over meer dan 350 bekende en minder bekende webapplicaties en hier komen regelmatig nieuwe webapplicaties bij.

Veel webapplicaties

U installeert dankzij Softaculous diverse webapplicaties zoals Wordpress, Drupal, Joomla, Magento en dergelijke heel éénvoudig. Ook biedt Softaculous gebruikers de mogelijkheid om van elk script eerst een demo te bekijken voordat een systeem naar keuze geinstalleerd gaat worden. Zo weet u duidelijk waar u aan toe bent en hoeft u niet eerst alles te installeren om het vervolgens te kunnen testen. Alle demo's zijn volledig werkend met admin interface zodat het systeem naar keuze ook back-end getest kan worden. En alsof dat nog niet genoeg is, is het ook nog eens mogelijk om reviews van andere gebruikers te lezen en beoordelingen te bekijken, en ook zijn er van alle scripts screenshots aanwezig.

U hoeft bij Softaculous ook geen zorgen te maken om de rechten van bestanden en mappen. Hetgéén een bekend probleem is bij bijvoorbeeld Wordpress. U kiest dus wat u wenst te installeren en Softaculous doet de rest voor u. En het mooiste van dit alles, is dat Softaculous helemaal gratis bij uw (DirectAdmin) hostingpakket is inbegrepen bij Dutchwebhosting!

 

Overzicht Softaculous applicaties & programma's

Hieronder vindt u een uitgebreid overzicht van alle webapplicaties en programma's die Softaculous bevat. Aangezien Softaculous regelmatig nieuwe applicaties toevoegd kan het zijn dat niet alle nieuwe webapplicaties hier vermeld staan. In uw controle paneel, bij uw Dutchwebhosting (DirectAdmin) hostingpakket, heeft u wel de beschikking over alle, dus inclusief de nieuwe, webapplicaties.

 

Blog webapplicaties

Een blog of weblog is een persoonlijk dagboek op een website dat regelmatig, soms meermalen per dag, wordt bijgehouden. Meestal gaat het om teksten die in omgekeerde chronologische volgorde verschijnen. De auteur, ook blogger genoemd, biedt in feite een logboek van informatie die hij wil meedelen aan zijn publiek, de bezoekers van zijn weblog.
y
Wordpress
Open Blog
Serendipity
b2evolution
Textpattern
Nibbleblog
Pixie
Nucleus
Chyrp
PivotX
Sharetronix
StatusNet
Dotclear
eggBlog
Dit zijn de meest belangrijke blog applicaties van Softaculous. Softaculous krijgt regelmatig nieuwe applicaties toegevoegd. Hierdoor kan het wezen dat niet alle applicaties hierboven staan vermeld. Uiteraard krijgt u deze wel bij uw hostingpakket.

 

CMS en portal webapplicaties

Een Content Management System (CMS) is een webapplicatie die het mogelijk maakt dat mensen eenvoudig, zonder veel technische kennis, documenten en gegevens op internet kunnen publiceren. Een gebruiker kan gegevens zonder lay-out (als platte tekst) invoeren, terwijl de gegevens worden gepresenteerd aan bezoekers met een lay-out door toepassing van sjablonen.
Drupal
Joomla
PHP-Fusion
Concrete5
MODX
CMS Made Simple
Xoops
Zikula
e107
Website Baker
PHP-Nuke
Open Real Estate
ocPortal
Pligg
PyroCMS
Subrion
Mambo
Geeklog
Contao
SilverStripe
sNews
Typo3
jCore
ImpressPages
phpwcms
ImpressCMS
Quick.CMS
Silex
Monstra
Redaxscript
Saurus
SiteCake
Sitemagic CMS
ProcessWire
Mahara
Pimcore
Fork
Jamroom
Tiki Wiki CMS
Bolt
Pluck
Tribiq
BIGACE
Croogo
razorCMS
Dit zijn de CMS en portal applicaties van Softaculous. Softaculous krijgt regelmatig nieuwe applicaties toegevoegd. Hierdoor kan het wezen dat niet alle applicaties hierboven staan vermeld. Uiteraard krijgt u deze wel bij uw hostingpakket.

 

Forum / fora webapplicaties

Een internet- of discussieforum, meestal gewoon forum is een online discussieruimte tussen verschillende gebruikers. Deze gebruikers plaatsen langere berichten en kunnen 'asynchroon' met elkaar overleggen; de bijdrages worden gearchiveerd en de discussie kan over een langere periode verdergaan.
phpBB
SMF
MyBB
AEF
PunBB
Vanilla
XMB
FluxBB
Phorum
MiniBB
bbPress
FUDforum
Dit zijn de meest belangrijke forum applicaties van Softaculous. Softaculous krijgt regelmatig nieuwe applicaties toegevoegd. Hierdoor kan het wezen dat niet alle applicaties hierboven staan vermeld. Uiteraard krijgt u deze wel bij uw hostingpakket.

 

Fotoalbum en fotogalerij webapplicaties

Fotoalbums en fotogalerijen zijn goed te gebruiken om afbeeldingen van kunst, fotografie of producten op het internet te laten zien. Voor het tonen van afbeeldingen in een serieel verband is een slideshow erg handig. Bijvoorbeeld een fotoreportage of een serie kunstwerken die een onderlinge relatie met elkaar hebben.
Gallery
Piwigo
Coppermine
Zenphoto
TinyWebGallery
phpAlbum
4images
Pixelpost
Plogger
iGalerie
Dit zijn de fotoalbum en fotogallerij applicaties van Softaculous. Softaculous krijgt regelmatig nieuwe applicaties toegevoegd. Hierdoor kan het wezen dat niet alle applicaties hierboven staan vermeld. Uiteraard krijgt u deze wel bij uw hostingpakket.

 

Wiki webapplicaties

Een wiki of wiki wiki is een verzameling hypertextdocumenten, inclusief de hiervoor benodigde software. Een wiki is een applicatie of computerprogramma, waarmee webdocumenten door meer redacteuren samen kunnen worden bewerkt. Bekende wiki's zijn Wikipedia en Wikia.
MediaWiki
DokuWiki
PmWiki
WikkaWiki
Dit zijn de meest belangrijke wiki applicaties van Softaculous. Softaculous krijgt regelmatig nieuwe applicaties toegevoegd. Hierdoor kan het wezen dat niet alle applicaties hierboven staan vermeld. Uiteraard krijgt u deze wel bij uw hostingpakket.

 

Social networking webapplicaties

Een sociaalnetwerksite of een online sociaal netwerk is een internetdienst waarmee gebruikers een sociaal netwerk kunnen creëren en onderhouden. Meestal gebeurt dit door het aanmaken van een online profiel, dat ze vervolgens kunnen koppelen aan de profielen van anderen.
Dolphin
Oxwall
Jcow
Elgg
Beatz
Etano
pH7CMS
PeoplePods
Dit zijn de social networking applicaties van Softaculous. Softaculous krijgt regelmatig nieuwe applicaties toegevoegd. Hierdoor kan het wezen dat niet alle applicaties hierboven staan vermeld. Uiteraard krijgt u deze wel bij uw hostingpakket.

 

Advertentie webapplicaties

Met de advertentie webapplicaties van Softaculous maakt u gemakkelijk een eigen website zoals Marktplaats en eBay.
OSClass
Noahs Classifieds
Revive Adserver
OpenClassifieds
GPixPixel
Dit zijn de meest belangrijke advertentie applicaties van Softaculous. Softaculous krijgt regelmatig nieuwe applicaties toegevoegd. Hierdoor kan het wezen dat niet alle applicaties hierboven staan vermeld. Uiteraard krijgt u deze wel bij uw hostingpakket.

 

Kalender webapplicaties

Hiermee kunt u diverse soorten kalenders op uw website plaatsen, bijvoorbeeld met geplande activiteiten en dergelijke. Hiermee kunt u dus gemakkelijk uw bezoekers op de hoogte houden van gebeurtenissen en/of evenementen.
WebCalendar
Booked
ExtCalendar
phpicalendar
Dit zijn de meest belangrijke kalender applicaties van Softaculous. Softaculous krijgt regelmatig nieuwe applicaties toegevoegd. Hierdoor kan het wezen dat niet alle applicaties hierboven staan vermeld. Uiteraard krijgt u deze wel bij uw hostingpakket.

 

Gaming webapplicaties

Een kleine selectie van simpele spellen die u op uw website kunt plaatsen en daarnaast kunt spelen tegen andere tegenstanders / bezoekers van uw website.
BlackNova Traders
Shadows Rising
Multiplayer Checkers
Word Search Puzzle
Dit zijn de meest belangrijke gaming applicaties van Softaculous. Softaculous krijgt regelmatig nieuwe applicaties toegevoegd. Hierdoor kan het wezen dat niet alle applicaties hierboven staan vermeld. Uiteraard krijgt u deze wel bij uw hostingpakket.

 

Mail webapplicaties

Een kleine, doch goede collectie van webapplicaties voor onder het verzenden en ontvangen van emails, maar ook voor het aanmaken van mailinglijsten en het versturen van mailings.
Roundcube
phpList
SquirrelMail
poMMo
WebMail Lite
Webinsta Maillist
OpenNewsletter
ccMail
Dit zijn de meest belangrijke mail applicaties van Softaculous. Softaculous krijgt regelmatig nieuwe applicaties toegevoegd. Hierdoor kan het wezen dat niet alle applicaties hierboven staan vermeld. Uiteraard krijgt u deze wel bij uw hostingpakket.

 

Opiniepeiling en enquete webapplicaties

Een groot aantal webapplicaties voor het plaatsen van enquetes op uw website. Er zijn diverse verschillen tussen de webapplicaties, zo kun je bij de één uitgebreide statistieken zien, zoals gebruikte browser, op welk tijdstip er gestemd is en dergelijke. Ook zit er visueel verschillen tussen de diverse webapplicaties.
LimeSurvey
Piwik
LittlePoll
phpESP
Aardvark Topsites
EasyPoll
Advanced Poll
Simple PHP Poll
Open Web Analytics
CJ Dynamic Poll
Logaholic
Little Software Stats
Dit zijn de opiniepeiling en enquete applicaties van Softaculous. Softaculous krijgt regelmatig nieuwe applicaties toegevoegd. Hierdoor kan het wezen dat niet alle applicaties hierboven staan vermeld. Uiteraard krijgt u deze wel bij uw hostingpakket.

 

Project management webapplicaties

Diverse webapplicaties voor het aanmaken en beheren van diverse projecten. Variërend van simpel tot zeer uitgebreid met planning tot de seconde nauwkeurig. Sommige 'project management' webapplicaties beschikken zelfs over een 'to-do'-lijst. Onmisbare webapplicaties voor de ontwikkelaar of planner die stapsgewijs en gedetaileerd te werk (willen) gaan.
qdPM
Feng Office
eyeOS
Collabtive
dotProject
ProjectPier
Mantis Bug Tracker
The Bug Genie
PHProjekt
TaskFreak
todoyu
Flyspray
phpCollab
Traq
SiteDove
Eventum
Admidio
Dit zijn de project management applicaties van Softaculous. Softaculous krijgt regelmatig nieuwe applicaties toegevoegd. Hierdoor kan het wezen dat niet alle applicaties hierboven staan vermeld. Uiteraard krijgt u deze wel bij uw hostingpakket.

 

eCommerce en webwinkel webapplicaties

eCommerce (electronic commerce) is de verzamelnaam van alle manieren waarop via computernetwerken handel bedreven kan worden. Met de webwinkel applicaties kunt u een online winkel beginnen (ook vaak webshop genoemd).
OpenCart
PrestaShop
AbanteCart
WHMCS
Magento
osCommerce
Loaded 7
Zen Cart
TheHostingTool
TomatoCart
BoxBilling
Avactis
Quick.Cart
LiteCart
SimpleInvoices
CubeCart
AlegroCart
phpCOIN
Axis
Point of Sale
CS-Cart
Open eShop
Zeuscart
Blesta
ClientExec
Thelia 2
SeoToaster
Invoice Ninja
Shopware
Dit zijn de eCommerce en webwinkel applicaties van Softaculous. Softaculous krijgt regelmatig nieuwe applicaties toegevoegd. Hierdoor kan het wezen dat niet alle applicaties hierboven staan vermeld. Uiteraard krijgt u deze wel bij uw hostingpakket.

 

ERP webapplicaties

Dit soort webapplicaties wordt voornamelijk binnen organisaties gebruikt ter ondersteuning van alle processen binnen het bedrijf. Een ERP-programma bestaat meestal uit kleine deelprogramma’s (modules) die allemaal een specifieke taak ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan computerprogramma’s die worden gebruikt om de financiële administratie te voeren of de voorraden bij te houden.
Vtiger
Dolibarr
SugarCRM
OrangeHRM
EPESI
EGroupware
Tine 2.0
Zurmo
X2CRM
webERP
OpenBiz Cubi
SuiteCRM
Group Office
FrontAccounting
Dit zijn de project management applicaties van Softaculous. Softaculous krijgt regelmatig nieuwe applicaties toegevoegd. Hierdoor kan het wezen dat niet alle applicaties hierboven staan vermeld. Uiteraard krijgt u deze wel bij uw hostingpakket.

 

Gastenboek webapplicaties

In een gastenboek kunnen bezoekers van uw website berichten achterlaten op een pagina die u zelf heeft vormgegeven. Deze berichten worden verzameld en zijn in te zien door andere bezoekers. Met de 'gastenboek' webapplicaties heeft u ruime keuze hierin.
Advanced Guestbook
Lazarus
BellaBook
phpBook
PHPKode Guestbook
VX Guestbook
RicarGBook
Dit zijn de meest belangrijke gastenboek applicaties van Softaculous. Softaculous krijgt regelmatig nieuwe applicaties toegevoegd. Hierdoor kan het wezen dat niet alle applicaties hierboven staan vermeld. Uiteraard krijgt u deze wel bij uw hostingpakket.

 

Klanten ondersteuning webapplicaties

Een goede communicatie behouden met uw klanten is altijd belangrijk. De ruime selectie webapplicaties in 'klanten ondersteuning' bied een aantal zeer goede mogelijkheden. Van alleen (simpele) support tickets tot en met complete en real-time support chats op uw website.
osTicket
HESK
Open Web Messenger
Help Center Live
phpOnline
IQDesk
Crafty Syntax
Trellis Desk
Live Helper Chat
Vision Helpdesk
ExoPHPDesk
phpMyFAQ
Maian Support
HelpDEZk
Support Incident Tracker
Dit zijn de klanten ondersteuning applicaties van Softaculous. Softaculous krijgt regelmatig nieuwe applicaties toegevoegd. Hierdoor kan het wezen dat niet alle applicaties hierboven staan vermeld. Uiteraard krijgt u deze wel bij uw hostingpakket.

 

Framework webapplicaties

De hier opgenoemde webapplicaties bieden het geraamte (dus 'framework') van uw website. De meeste van deze webapplicaties zijn geschreven in PHP. Het onderlinge verschil, tussen de applicaties, ligt voornamelijk in uitbreidbaarheid en snelheid.
CodeIgniter
yii
Laravel
Bootstrap
Zend
CakePHP
Kohana
Smarty
PHPDevShell
FuelPHP
HTML Purifier
Symfony
PRADO
UIkit
Webasyst
WideImage
DIY
Dit zijn de meest belangrijke framework applicaties van Softaculous. Softaculous krijgt regelmatig nieuwe applicaties toegevoegd. Hierdoor kan het wezen dat niet alle applicaties hierboven staan vermeld. Uiteraard krijgt u deze wel bij uw hostingpakket.

 

Educatieve webapplicaties

Denk hierbij aan het online plaatsen en maken van examens, of online onderwijzen in een virtuele omgeving. Tevens diverse leerplatformen dat effectief online lesgeven en leerervaringen in een privaat samenwerkingsverband mogelijk maken. Ook zijn er verschillende webapplicaties voor het geven van volwaardige cursussen.
Moodle
Chamilo
Claroline
eFront
DoceboLMS
TCExam
ATutor
Dokeos
Omeka
Dit zijn de meest belangrijke educatieve applicaties van Softaculous. Softaculous krijgt regelmatig nieuwe applicaties toegevoegd. Hierdoor kan het wezen dat niet alle applicaties hierboven staan vermeld. Uiteraard krijgt u deze wel bij uw hostingpakket.

 

Database webapplicaties

Hier beneden staan een aantal, al dan niet op MySQL gebasseerde, database administratie applicaties, waarmee u databases kunt aanmaken, verwijderen of bewerken (inclusief tabellen), al dan niet vanuit een menu of gewoon vanaf de command-line.
SIDU
phpMyAdmin
MyWebSQL
Adminer
SQLiteManager
Chive
Vty
RockMongo
phpLiteAdmin
Dit zijn de meest belangrijke database applicaties van Softaculous. Softaculous krijgt regelmatig nieuwe applicaties toegevoegd. Hierdoor kan het wezen dat niet alle applicaties hierboven staan vermeld. Uiteraard krijgt u deze wel bij uw hostingpakket.

 

Muziek en video webapplicaties

Ook kunt u vandaag de dag muziek en video op uw website plaatsen, of zelfs live streamen. Ook is het mogelijk om podcasts te plaatsen op uw website. De bovenstaande webapplicaties bieden u een ruime keuze hierin.
kPlaylist
Podcast Generator
AmpJuke
Impleo
ClipBucket
VidiScript
videoDB
CumulusClips
Prismotube Express
Dit zijn de muziek en video applicaties van Softaculous. Softaculous krijgt regelmatig nieuwe applicaties toegevoegd. Hierdoor kan het wezen dat niet alle applicaties hierboven staan vermeld. Uiteraard krijgt u deze wel bij uw hostingpakket.

 

RSS webapplicaties

Een RSS-feed geeft je de mogelijkheid om informatie of nieuws van een website op een andere plaats te presenteren. Zo kan je nieuws van verschillende websites op één plek verzamelen.
Gregarius
Feed on Feeds
Tiny Tiny RSS
selfoss
SimplePie
Dit zijn de meest belangrijke RSS applicaties van Softaculous. Softaculous krijgt regelmatig nieuwe applicaties toegevoegd. Hierdoor kan het wezen dat niet alle applicaties hierboven staan vermeld. Uiteraard krijgt u deze wel bij uw hostingpakket.

 

Bestandsbeheer webapplicaties

Een aantal Softaculous webapplicaties waarmee u gemakkelijk zonder een fysiek FTP programma bestanden naar uw website kunt uploaden. Dit is helemaal ideaal wanneer u onderweg bent en moet snel even een bestand met uw mobiele telefoon op de website plaatsen.
ownCloud
ProjectSend
PHPfileNavigator
Pydio
eXtplorer
Arfooo
LetoDMS
eSyndiCat
OpenDocMan
Dit zijn de bestandsbeheer applicaties van Softaculous. Softaculous krijgt regelmatig nieuwe applicaties toegevoegd. Hierdoor kan het wezen dat niet alle applicaties hierboven staan vermeld. Uiteraard krijgt u deze wel bij uw hostingpakket.

 

Overige webapplicaties

Ook is er een zeer grote groep met Softaculous webapplicaties die niet in een bepaalde categorie te plaatsen zijn. Dit varieert van de meeste simpele, doch goed geprogrammeerde, chat programma's tot en met het maken van een zeer complete familie stamboon voor op uw website. Wanneer u niet de gewenste webapplicatie van Softaculous heeft gevonden in de andere categorieën, dan is de kans groot dat u de webapplicatie wel vindt in deze categorie.
Seo Panel
WeBid
YOURLS
phpLD
phpFormGenerator
Form Tools
SPIP
Soholaunch
Open Journal Systems
ArticleSetup
PhpGedView
PHP QR Code
jobberBase
Privacy Policy Generator
Hablator
JoobsBox
GLPI
webtrees
PHPWeby
Codiad
wallabag
Open Conference
InfiniteWP
Commentics
Monsta FTP
XCloner
SVNManager
phpFreeChat
OpenBiblio
phpDocumentor
Dit zijn alle overige webapplicaties van Softaculous. Softaculous krijgt regelmatig nieuwe applicaties toegevoegd. Hierdoor kan het wezen dat niet alle webapplicaties hierboven staan vermeld. Uiteraard krijgt u deze wel bij uw hostingpakket.

 

De voordelen van Softaculous

Softaculous kent tal van voordelen, waaronder de belangrijkste, dat het heel gemakkelijk is om diverse applicaties te installeren zonder hiervoor de technische kennis in huis te hebben. Dit is bij een normale installatie van webapplicaties wel het geval. Daarnaast kent Softaculous natuurlijk ook vele andere voordelen. Hieronder is een opsomming gemaakt van de overige, meest belangrijke, voordelen.

 • Uitgebreide collectie webapplicaties
 • Softaculous is een uitstekend automatisch installatie script met meer dan 350 webapplicaties. Softaculous bevat de meeste webapplicaties die een gebruiker kan wensen. Deze zijn ondergeschikt in verschillende categorieën. Op die manier kan iedere gebruiker snel de gewenste webapplicatie terug vinden.

 • Snel en slim
 • Softaculous is extreem snel. U installeert een webapplicatie in slechts één stap. De gebruiker hoeft dus niet individuele installatie stappen van een webapplicatie door te lopen; alles gaat via het vertrouwde Softaculous interface.

 • Handige importeer functie
 • Softaculous kan elke webapplicatie importeren, zelfs de webapplicaties die niet via Softaculous zijn geinstalleerd. De importeer functie werkt simpel en vlot. Als een webapplicatie éénmaal geimporteerd is in Softaculous, dan wordt deze onderhouden door Softaculous.

 • Demo's van alle webapplicaties
 • Voordat u een webapplicatie installeert kunt u deze eerst op uw gemak testen via de interface van Softaculous. Het werken met een demo geeft u meer inzicht, dan een aantal screenshots. Meestal kunt u de demo testen als gebruiker evenals beheerder.

 • Webapplicaties beoordeelt door gebruikers
 • De webapplicaties in Softaculous worden beoordeelt door medegebruikers en plaatsen hun ervaringen met de webapplicatie online. Hierdoor krijgt u nog meer inzicht of een webapplicatie wel voldoet aan uw eisen en of deze wel gemakkelijk werkt.

 • Snelle updates en grotere veiligheid
 • Webapplicaties krijgen steeds vaker en sneller updates. Met Softaculous bent u er altijd van verzekerd dat uw website veilig is tegen hackers en andere ongewenste figuren. Softaculous brengt razendsnel de laatste nieuwe updates en beveiligings patches uit.

 • Gebruikers van over de hele wereld
 • Softaculous wordt werelwijd door miljoenen mensen gebruikt om webapplicaties te installeren, te updaten of te verwijderen. De meeste webapplicaties kunt u zelfs in verschillende talen installeren en gebruiken, evenals Softaculous zelf.

 

De hierboven genoemde voordelen zijn slechte een kleine greep uit de vele voordelen die Softaculous u als klant kan bieden. Tevens heeft Dutchwebhosting Patchman op alle (nieuwe) servers voorgeinstalleerd staan, dat wil zeggen dat uw website altijd up-to-date is en hackers de weg versperd. U krijgt bij ieder (DirectAdmin) webhostingpakket van Dutchwebhosting Installatron gratis geinstalleerd, dus geen extra of verborgen kosten. Hetzelfde geldt uiteraard voor Patchman. Meer informatie over Patchman vindt u hier.